Monika Obrtalová Rôzne

Na Belvederi sa môžete aj korčuľovať

Banskobystrický magistrát ponúka v týchto dňoch zaujímavú možnosť športového vyžitia. Novinkou je 350 metrov dlhá asfaltová cesta na Belvederi určená nadšencom in-line korčuľovania, ktorá je výsledkom dohody medzi vlastníkom komunikácie a mestskou sa

Spoločnosť VAV Invest v spolupráci s mestom Banská Bystrica sprístupnili verejnosti na športovanie asfaltovú cestu a chodník len pred nedávnom. Využívať ich možno na rekreáciu a športovanie neobmedzene. Za takýto úspech je vďačný aj prednosta mestského úradu Miroslav Rybár: „Som rád, že sa nám podarilo nájsť spoločnú reč s majiteľom pozemku a pripravili sme pre Banskobystričanov ďalšiu príležitosť rekreačne si zašportovať. Verím, že v dnešnej dobe počítačovej telesnej pasivity a zmenšovania životného priestoru na šport občania ocenia a aktívne využijú túto možnosť."

Komunikácia sa nachádza v oplotenom areáli v lokalite Belveder (od budovy Mammacentra sv. Agáty a Ul. Tibora Andrašovana po zástavbu rodinných domov na ulici Nad Plážou) a je vo vlastníctve súkromnej spoločnosti. Počas využívania komunikácie verejnosťou sa o jej údržbu a prevádzkyschopnosť na vlastné náklady postará mesto Banská Bystrica. Na dodržiavanie verejného poriadku bude dohliadať mestská polícia.

Zdroj: Mesto Banská Bystrica Foto: intersport.de

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM