Ľubomír Hudačko Šport

Na Bomba cupe predviedol gólostroj: Tento revúcky hráč sa stal kráľom strelcov turnaja!

Bomba cup, čo je florbalový turnaj, sa v Revúcej tešil priazni už štvrtýkrát, ďalšiu kapitolu napísal na gymnáziu Martina Kukučína. Kto sa napokon stal jeho víťazom a kto bol najlepším hráčom? V prehľade si pozrite výsledky aj priebeh celého turnaja.

Ilustračný obrázok k článku Na Bomba cupe predviedol gólostroj: Tento revúcky hráč sa stal kráľom strelcov turnaja!
Zdroj: Dnes24.sk

Tento ročník bol výnimočný najmä tým, že turnaj bol obohatený aj mužstvami z Rimavskej Soboty. Napokon aj samotným víťazom turnaja sa stalo práve jedno z mužstiev z tohto mesta.

Pri pohľade na všetky zúčastnené mužstvá bolo každému už od začiatku jasné, že tento turnaj bude slušne vyrovnaný. A tak nakoniec aj bolo. Mužstvá boli rozdelené do dvoch skupín so zastúpením dvoch mužstiev z Revúcej a dvoch z Rimavskej soboty v každej skupine. Do vytúženého semifinále sa prebojovali rovnako z oboch skupín dva celky od nás a dva mužstvá hostí.

V semifinále sa stretli domáce mužstvo mladých talentov Young Boys a organizátorské mužstvo Bomba Teamu. Obidva družstvá veľmi chceli do finále, ale víťaz bol len jeden. Tým šťastnejším sa napokon stali mladé pušky z družstva Young Boys s vynikajúcim brankárom Majom Palečkom. Družstvo Bomba teamu tak znova po výsledku 5:4 putovalo len do boja o tretie miesto. V druhom semifinále sa stretli vyrovnané družstvá z Rimavskej Soboty a to družstvo Slovan a družstvo Titans. Na konci zápasu bolo šťastnejším mužstvom, nemôžeme povedať, že lepším, tím Slovan.

Zápas o tretie miesto bol pre mnohých predčasným finále. Extrémne vyrovnaný zápas dospel až, pre divákov, k vytúženým samostatným nájazdom, kde sa ukázalo, že pevnejšie nervy mali hostia z Rimavskej Soboty, ktorí napokon vyhrali 6:5 po nájazdoch. Bomba team aj za obrovskej pomoci divákov tak znova ostal bez medaily. V samotnom finále sa tak stretli Slovan a domáci Young Boys. Tu taktiež po výbornom zápase viacej šťastia mali hostia Slovanu, ktorí si odniesli zlaté medaile po výsledku 6:4.

Úspešným medailistom domácich tak ostalo len mužstvo Young Boys. Na turnaji sa bojovalo aj o najlepšieho brankára turnaja a najlepšieho strelca turnaja. Tu už viacej šťastia pri žatve kovov mali domáci. Sošku pre najlepšieho brankára si odniesol už spomínaný Majo Paleček z tímu Young Boys, ktorý chytal vynikajúco. Najlepším strelcom turnaja sa stal domáci. Tomáš Bomba, ktorý na turnaji strelil krásnych 11 gólov, len o jeden gól predbehol svojho spoluhráča Radka Ivarga. Turnaj mal teda vynikajúcu úroveň a obrovskú priazeň divákov. Všetci sa už teda môžeme tešiť na ďalší ročník tohto skvelého turnaja a môžeme len dúfať že to bude znova aj s nejakým zastúpením mužstiev z iných miest ako je Revúca. Športu zdar a floorbalu zvlášť.

  • 1.Slovan (RS)
  • 2.Young Boys (RA)
  • 3.Titans (RS)
  • 4.Bomba team (RA)
  • 5.Zršovci (RA)
  • 6.Promile (RA)
  • 7.Panthers Rimavské Brezovo (RS)
  • 8.Slovan Junior (RS)
  • Najlepší brankár turnaja Marián Paleček (RA)
  • Najlepší hráč turnaja Tomáš Bomba (RA)
Florbalisti Revúcej na turnaji: Takto prebiehali zápasy
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM