Eva Viestová Samospráva

Na gymnáziu v Tisovci volili prezidenta

Together. Slovo, znamenajúce ,,spolu". Slovo, ktoré bude sprevádzať študentov Evanjelického gymnázia v Tisovci najbližším školským rokom.

Ilustračný obrázok k článku Na gymnáziu v Tisovci volili prezidenta
Foto: Eva Viestová

Zakladanie študentských spoločností pod grantom neziskovej organizácie Junior Achivement, je na EGT už trinásť-ročnou tradíciou pokračujúcou aj tento rok.

Zvyšujúca sa úroveň výsledkov dosiahla absolútneho maxima minulý rok, keď égalité položila latku nad všetky predchádzajúce spoločnosti. Teraz je tu však Together s ambíciou preskočiť aj túto vysokú hranicu a byť najlepším.

Pod vedením učiteľa gymnázia Ladislava Čajka, sa my, žiaci štvrtého ročníka, pokúsime o zvládnutie všetkých prekážok na našej ceste stať sa najlepšími, či už v projektoch organizácie Junior Achivement, alebo na veľrhoch.

Ako každá iná firma, aj my sme si najprv museli zvoliť vedenie. Po nezávislom hlasovaní bol za prezidenta firmy zvolený Marián Kuruc. V ten deň boli taktiež zvolení viceprezidenti pre jednotlivé oddelenia a hovorca spoločnosti. Potom už nasledovalo upisovanie akcií, vypracovanie podnikateľského plánu, valné zhromaždenie, vymyslenie produktov, výber firemných farieb, či návrhom loga.

Študenti a učitelia gymnázia už mohli zakúsiť kúsok z našej spoločnosti pri doterajších akciách ako napr. každoročnej dražby otrokov, tento-krát pomenovanej ako Dražba paholkov, futbalový turnaj, prvé stretnutie geek-clubu (skupiny ľudí s vkusom zameraných na odlišné filmy, knihy či hry, ako je bežné), či zumbe.

To však nieje ani zlomok z toho, čo iba pripravujeme! V najbližších mesiacoch bude každého v našom okolí čakať záplava zábavy na rozmanitých športových akciách, najrôznejších party, týždni zdravej výživy, ale aj týždni čokolády a iných.

No to, čo sa bude konať v najbližšom čase je prvá veľkolepá párty pod názvom ,,čajová", zameraná na ázijskú kultúru, kde sa predstavíme vo veľkolepom štýle. Taktiež budete mať počas roka príležitosť stretnúť sa s Together produktami, či už pomôckami na vyučovanie (napr. zoznam vzorcov na fyziku), šperkami, ručne robenými vianočnými pohľadnicami, kolekciou oblečenia pre mladých navrhnutej viceprezidentom pre výrobu Michalom Václavíkom, ale aj internetovým portálom propagujúcim Slovesko, jeho regióny i mestá, aj v zahraničí.

Veríme, že ambiciózny podnikateľský plán je uskutočniteľný, a ako uviedol aj riadiťeľ spoločnosti: ,,Spoločnosť Together má chuť bojovať a byť úspešná a veríme, že sa nám to podarí ako predchádzajúcim spoločnostiam pred nami …“

info a foto : Alžbeta Čechová, hovorca š.s. Together

Študentská spoločnosť Together z Tisovca
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM