Marcel Mojžiš Rôzne

Na Krásnu Hôrku sa vrátia robotníci: Hrad konečne začnú opravovať

Na vyhorenú Krásnu Hôrku sa opäť vrátia robotníci. Hrad môžu začať rekonštruovať po tom, čo Úrad pre verejné obstarávanie nevyhovel námietke neúspešného uchádzača na obnovu kultúrnej pamiatky.

Úrad námietke vo verejnom obstarávaní nevyhovel, kedže považoval za potrebné uprednostniť verejný záujem. Hrad Krásna Hôrka, ktorý je súčasťou Slovenského národného múzea – Múzea Betliar a v marci takmer úplne ľahol popolom, sa tak konečne začne rekonštruovať. Potvrdil to hovorca Slovenského národného múzea (SNM) Artur Šturmankin.

„Úrad pre verejné obstarávanie rozhodol 16. októbra o odňatí odkladného účinku námietok. Slovenské národné múzeum dostalo rozhodnutie dnes ráno,“ uviedol Šturmankin. Úrad tak nevyhovel námietkam, ktoré vzniesol neúspešný uchádzač vo verejnom obstarávaní na obnovu hradu Krásna Hôrka a umožnil rýchly začiatok rekonštrukcie.

„Stavebné práce sú nevyhnutné na obnovu kultúrnej pamiatky a ich čo najskoršie uskutočnenie je predpokladom jej zachovania a samotnej existencie. Úrad pre verejné obstarávanie preto rozhodol, že vzhľadom na existujúci skutkový stav vo veci havarijného stavu hradu odkladný účinok námietok ohrozuje zachovanie kultúrnej pamiatky. Úrad považuje za potrebné uprednostniť verejný záujem,“ informovalo ďalej národné múzeum.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM