Monika Obrtalová Rôzne

Na námestí sa bude zajtra tancovať

Počas piatkového poludnia sa bude na banskobystrickom Námestí SNP tancovať. Približne 1200 študentov z tucta banskobystrických základných a stredných škôl sa pokúsi o prekonanie Guinnessovho rekordu v synchronizovanom tancovaní štvorylky. Podujatie j

Banská Bystrica sa prvýkrát pripojí k 51 európskym mestám, v ktorých budú tanečné páry synchronizovane tancovať štvorylku. European Quadrille Dance Festival je podujatím mladých, ktoré zaregistrovala Slovinská organizácia Plesna zveza Slovenije. Centrum mesta pod Urpínom sa zaplní študentmi, ktorí budú tancovať v tričkách vo farbách mesta.

Záštitu nad tanečnou akciou prevzal primátor Banskej Bystrice Peter Gogola. „Teším ma, že aj naši školáci a študenti budú súčasťou krásneho celoeurópskeho tanečného projektu. Verím, že pokus o prekonanie rekordu bude úspešný,“ uviedol Gogola. „Verím, že banskobystrické námestie bude každý rok, počas tretieho májového piatka, patriť mladým, tancu a dobrej nálade,“ dodal Igor Kšenzuliak, majiteľ Tanečnej školy K – Dance, ktorá je hlavným organizátorom projektu.

Zdroj: TASR Foto: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM