Eva Viestová Rôzne

Zabíjačka na Zbojníckom dvore: Kuchtili sa samé špeciality, pozrite si to

Ani nie veľmi priaznivé počasie neodradilo v sobotu množstvo návštevníkov Zbojníckeho dvora na Zbojskej, aby prišli a hlavne ochutnali množstvo dobrôt, ktoré na nich čakali v rámci IV. ročníka Nadregionálnych majstrovstiev v zabíjačke.

Ilustračný obrázok k článku Zabíjačka na Zbojníckom dvore: Kuchtili sa samé špeciality, pozrite si to
Foto: Eva Viestová

Toto originálne podujatie s atmosférou tradičnej dedinskej zabíjačky je súčasťou aktivít Huculskej magistrály.

Každé z 9 súťažných družstiev spracovalo jednu ošípanú. Nechýbali tradičné zabíjačkové dobroty ako sú slaninka, hurky a klobásky, ale každé z družstiev sa snažilo zaujať odbornú porotu, ale aj divákov nejakou tou špecialitou.

Diváci mohli ochutnávať a jesť všakovaké dobroty, čo im hrdlo ráčilo. Ďeťúrence potešil Mikuláš s anjelmi a čertom, ktorý rozdával drobné sladkosti.

Do tanca vyhrávala cigánska kapela a všade vládla dobrá nálada a pohostinnosť. Bolo vskutku zaujímavé pozorovať majstrov mäsiarov zblízka pri práci. A išlo im to veru od ruky.

Diváci si mohli taktiež pozrieť prácu šikovných rezbárov, ktorí od dopoludnia vytvorili rôzne zaujímavé zvieratá z dreva. Na salaši Zbojská bol zase akýsi mini jarmok so stánkami s medovníkmi a inými vecami.

Ako sa vyjadrili organizátori aj súťažiaci, boli veľmi radi, že si na túto zaujímavú akciu našlo, aj napriek nepriaznivému počasiu, cestu množstvo divákov.

POZRITE SI NAŠE FOTO A VIDEO ZO ZABÍJAČKY NA ZBOJNÍCKOM DVORE.

Zabíjačka na Zbojníckom dvore
1
Galéria
Zabíjačka na Zbojníckom dvore
29
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM