Katarína Oravská Rôzne

Na ZŠ Hviezdoslavovej zavládla veľká radosť: Po ťažkej práci prišli krásne momenty

Na revúckej základnej škole zavládla veľká radosť. Predtým však museli jej žiačky poriadne zamakať. Vyplatilo sa. Po drine prišli krásne chvíle.

Ilustračný obrázok k článku Na ZŠ Hviezdoslavovej zavládla veľká radosť: Po ťažkej práci prišli krásne momenty
Zdroj: Dnes24.sk

V Žiline sa konala celoslovenská súťaž: Vitajte v našom regióne, pod záštitou medzinárodnej organizácie Junior Achievement. Tejto súťaže sa zúčastnili aj žiaci ZŠ na Hviezdoslavovej ulici v Revúcej, členovia krúžku: Podnikanie v cestovnom ruchu.

Jednou z hlavných úloh súťaže bolo vytvoriť si vlastnú cestovnú kanceláriu a vymyslieť produkt, ktorým propagujúci región. „Produktom našej práce sa stala história Muránskeho hradu a život v minulosti. Ako súťažný tím sme mali zaujať nielen svojím produktom a zaujímavým stánkom, ale aj vedomosťami, príjemným vystupovaním a najmä vzájomnou spoluprácou. Priamej účasti na súťaži predchádzala skutočná drina,“ prezradili súťažiace z CK Muránske Venuše.

Najskôr si napísali scenár, zapožičali kostýmy a natočili krátke videá s povesťami. „Pre deti sme zorganizovali výstup na Muránsky hrad a zábavnou formou sme sa im snažili priblížiť históriu tohto hradu,“ opísali žiačky revúckej ZŠ.

Nasledovali prípravy propagačných materiálov, výstavného stánku, pohostenia a oblečenia. Súťaže sa zúčastnilo tridsať tímov, ale len dva tímy reprezentovali základné školy. Súpermi našich žiačok sa tak stali žiaci stredných odborných škôl, hotelových a obchodných akadémií, mnohí z nich z odboru: Manažment cestovného ruchu.

Súťažilo sa vo viacerých kategóriách. Výkony hodnotila žiacka porota, odborná porota ako aj porota zložená z pedagógov. A čo sa našim podarilo? „Podarilo sa nám získať 2.miesto v kategórii: Najzaujímavejšia prezentácia regiónu. Získané ocenenie nás veľmi potešilo a stalo sa pre nás odmenou za desiatky strávených hodín pri príprave na súťaž. Za pomoc a cenné rady pri realizácii chceme poďakovať pani zástupkyni Mgr. Dane Serbákovej. Taktiež rodičom, ktorí nám tolerovali naše neskoré príchody domov a kamarátom, ktorí nás podporovali a pomáhali,“ dodali súťažiace z CK Muránske Venuše reprezentujúce ZŠ na Hviezdoslavovej ulici v Revúcej.

Foto: ZŠ Hviezdoslavova Revúca

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM