Rôzne Rôzne

Nad Revúcou budú lietať balóny ako symbol boja proti drogám

Pri príležitosti Európskeho týždňa boja proti drogám v rámci podujatia Šanca pre slobodný život organizuje Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v spolupráci s mestom Revúca, Centrom voľného času a Základnou umeleckou školou Balónový sprievod.

Ilustračný obrázok k článku Nad Revúcou budú lietať balóny ako symbol boja proti drogám

Európsky týždeň boja proti drogám vznikol pôvodne ako Týždeň prevencie voči drogám a drogovým závislostiam z iniciatívy Európskej komisie v roku 1998. Stalo sa už tradíciou, že počas tretieho novembrového týždňa sa organizujú a zviditeľňujú aktivity vo vzťahu k užívaniu drog.

„Cieľom tohto sprievodu je aktivizovať odmietavý postoj mladých ľudí k užívaniu drog. Vzhľadom k tomu, že problematika drog je súčasťou prevencie v našom zariadení, chceme aj tento rok upriamiť pozornosť detí a mládeže, ako i dospelých na tento problém“, povedala Zuzana Oravcová, psychologička z Centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Revúcej.

Žiaci ZŠ, ŠZŠ, SŠ a gymnázií budú ponúkať svoje praktické výrobky, napr. napečené medovníčky, výrobky z dreva, textilu, bižutériu v tento deň na Námestí slobody.

Podmienky zapojenia do sprievodu:

Sprievod je určený pre žiakov ZŠ, ŠZŠ a študentov SŠ a gymnázií, ako aj širšiu verejnosť.

Sprievod sa uskutoční v stredu 20. 11. 2013 so začiatkom o 09:30 hod. v CPPPaP Revúca na Kollárovej ulici č. 11.

Vyvrcholením sprievodu bude vypustenie balónov – ako symbol slobody. Tak ako balón si slobodne letí a vznáša sa vo vzduchu, tak by sa mal aj človek slobodne rozhodovať, a nie byť spútaný závislosťou, ktorá riadi jeho rozhodnutia. V závere ich spoločne vypustíme na Námestí slobody.

Žiakov a študentov je potrebné, aby sprevádzal vyučujúci, najlepšie triedny učiteľ.

Prihlásení žiaci a študenti zo škôl dostanú balón zadarmo.

Týmto zároveň pozývame aj širšiu verejnosť

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM