Peter Klimant Rôzne

Namakané podujatie, ktoré láka tisícky ľudí: Ródeo Muráň predstavilo vylepšenia, aké zmeny čakať?

Neďaleko Revúcej sa už čoskoro bude konať podujatie, ktoré láka davy ľudí z celého Slovenska. Na svoje si prídu milovníci kovbojských súťaží a adrenalínu. Čaká nás najväčšie a najstaršie ródeo na Slovensku. Na aké zmeny tento rok dôjde?

Ilustračný obrázok k článku Namakané podujatie, ktoré láka tisícky ľudí: Ródeo Muráň predstavilo vylepšenia, aké zmeny čakať?
Zdroj: TASR

Prípravy 23. ročníka Ródea Muráň, ktoré sa v dňoch 24. až 25. júla bude konať v lokalite Peprovice pri Muráni v Revúckom okrese, sú už v plnom prúde. Ako informoval za organizátorov Peter Balogh, toto podujatie veľkosťou ani tradíciou nemá na Slovensku obdobu.

„Je to najväčšie a najstaršie rodeo svojho druhu u nás, máme to potvrdené priamo od Slovenskej asociácie western ridingu a rodea. Na Slovensku sú síce organizované viaceré lokálne rodeá, tam však chodí maximálne 400 až 500 ľudí. Na naše podujatie zavíta každoročne 5000 až 6000 ľudí z celého Slovenska,“ uviedol Balogh. Ako doplnil, podobný počet návštevníkov očakávajú aj na blížiacom sa 23. ročníku, s prípravou ktorého už finišujú.

„Po administratívnej stránke je už všetko hotové a doťahujeme len posledné organizačné detaily. Začali sme už aj s prácami v areáli rodea, počas tohto týždňa pripravujeme arénu, v ktorej budú prebiehať westernové súťaže. Pôdu zorieme, urovnáme a upravíme tak, aby podložie spĺňalo všetky potrebné štandardy,“ priblížil organizátor. Dodal, že budúci týždeň začnú zariaďovať areál atrakciami a kolotočmi. „V stredu chceme stavať gastrozónu a vo štvrtok bude dopravené hlavné pódium. V piatok postavíme ohradu okolo arény,“ načrtol plány Balogh.

Organizátori si dali záležať aj na bezpečnosti akcie. „Celý areál bude tohto roku oplotený, ľudia teda nebudú mať možnosť priniesť si doň napríklad sklenené fľaše, ktoré by mohli byť nebezpečné pri bitke. Zvýšime aj počet príslušníkov bezpečnostnej služby, oproti vlaňajšku ich bude približne dvojnásobok,“ zdôraznil organizátor. Zmeny však nastali aj v sprievodnom programe, ktorý bude bohatší a počas oboch dní vystúpi viac interpretov než vlani.

V budúcich rokoch by sa podujatie malo ešte viac zmeniť. „Chceli by sme ho viac pozdvihnúť po kultúrnej stránke, pripraviť napríklad divadlo, alebo rôzne oddychové či detské zóny. Ródeo Muráň by sme radi premenili na podujatie pre celú rodinu,“ zakončil Balogh.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM