Futbal

Napínavé susedské derby proti Tisovcu: Keď už sa zdalo, že nepadne ani gól, prišli krásne momenty!

Futbalisti MFK Revúca si v rámci 17. kola IV.ligy Juh zmerali sily so susedným Tisovcom. Atraktívne derby prinieslo mnoho napínavých momentov. V závere zápasu ukázali naši chlapci svojho bojovného ducha a domov si právom odniesli tri body.

Ilustračný obrázok k článku Napínavé susedské derby proti Tisovcu: Keď už sa zdalo, že nepadne ani gól, prišli krásne momenty!
Zdroj: Dnes24.sk

V 17.kole IV.ligy Juh sa odohralo susedské derby, ktoré pritiahlo na tribúny aj množstvo fanúšikov MFK Revúca. Domáci po odchode niekoľkých skúsených hráčov začali jarnú časť sezóny dvomi prehrami, čo naznačovalo, že miernym favoritom tohto duelu budú hostia. Začiatok zápasu bol z oboch strán opatrný, na strane domáceho Tisovca bola evidentná defenzívna taktika. Prvá väčšia šanca sa naskytla Revúčanom po rohovom kope, kedy Bystrán v skrumáži nezakončil presne.

V 20.minúte Levický prihrával Bystránovi, ten pohotovo loptu prepustil na nabiehajúceho Faška, ktorý krížnou prízemnou strelou minul pravú tyč. Domáci sa postupne osmelili a po zbytočných stratách v defenzíve hostí sa dostal do úniku Vengrín, ktorý bol v koncovke nedôrazný. Ďalšia šanca sa naskytla domácim po rohovom kope, keď ostal v päťke úplne osamotený Kriška, ale opäť chýbal dôraz pri zakončení. Hráči Revúcej napriek týmto príležitostiam domácich pokračovali v kombinačnej hre, ale po strelách Levického a Smreka nedokázali otvoriť skóre. Útočné zameranie MFK Revúca podporoval z obranných radov výborne hrajúci Pšida, ktorého center v 38. minúte hlavičkoval Lunter mimo priestoru bránky domácich.

V druhom polčase domáci ešte viac prehustili obranu, čo Revúčanom robilo značné problémy pri vypracúvaní šancí. Kľúčovým momentom zápasu bol v 53. minúte príchod Máteho, ktorý nastúpil na prvý zápas po rok trvajúcej liečbe zranenia. Hru v strede poľa oživil, zapájal sa do väčšiny útočných akcií, napriek tomu prieniky Levického stredom ihriska, alebo Šestinu a Bystrána zo strán končili väčšinou na pozorne hrajúcej obrane domácich, ktorú pozične organizoval Vengrín. Veľkou oporou domácich bol spoľahlivo chytajúci brankár Košičiar, ktorý zneškodnil najväčšiu príležitosť hostí, keď strelu Smreka z piatich metrov vyrazil na roh.

Tisovčania hrozili len ojedinelými protiútokmi, všetko podriaďovali hlavne defenzíve a udržaniu bezgólového stavu. Keď sa už zdalo, že im tento zámer vyjde, v 87. minúte striedajúci Máte po akcii Šestinu prekrásnou strelou z hranice šestnástky pod brvno otvoril skóre, ktoré v 90. minúte upravil svojim prvým gólom po príchode do MFK Revúca striedajúci Krajňák.

Striedania trénerovi hostí Schmiedlovi vyšli ako aj taktické zámery: „Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas so súperom, ktorý sa zameria na defenzívu. Aj keď sme boli miernym favoritom, v derby to vôbec neplatí, na čo som upozorňoval aj chlapcov. Apeloval som hlavne na dodržiavanie hernej disciplíny a trpezlivosť pri presadzovaní sa cez zhustenú obranu hostí. Som rád, že chlapci bojovali až do konca zápasu a nakoniec dokázali zlomiť odpor súpera nádhernou strelou Máteho.

FK CSM Tisovec 0:2 MFK Revúca

Góly: 87´ Máté, 90´ Krajňák, ŽK: Levický (Revúca)

FK CSM Tisovec: Košičiar, Vývlek, Lipták, Nagaj, S. Zelenák, Hurák, B. Kriška (Rosiar), Hradovský, Bertoš, Kuchta (80´ P. Zelenák), Vengrín (49´ Sirota)

MFK Revúca: Smerek – Majerčík, Urc, Pšida, Antal – Smrek, Lunter (89´ Krajňák), Šestina, Faško (53´ Máté) – Levický, Bystrán

Foto: Norbert Gonosz

Revúcej sa v Tisovci zadarilo: Tri body sú doma
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM