Veronika Kalinová Rôzne

Nedokončená budova polikliniky zmenila majiteľa: Na mieste má vyrásť polyfunkčná budova aj s bytmi!

Nedokončená budova polikliniky zmenila majiteľa. Nový investor už rokuje so samosprávou o výstavbe novej polyfunkčnej budovy. Dobrou správou je, že súčasťou projektu sú aj nové nájomné byty.

Ilustračný obrázok k článku Nedokončená budova polikliniky zmenila majiteľa: Na mieste má vyrásť polyfunkčná budova aj s bytmi!
Zdroj: Dnes24.sk

Investor požiadal samosprávu o odpredaj mestských pozemkov okolo nedostavanej budovy v Tornali. Poslanci mestského zastupiteľstva zámer už predbežne prerokovali.

17 nových bytov

„Ide o to, že pozemok na sídlisku Juh je v územnom pláne určený na výstavbu bytov. Mesto však na to nemá vlastné prostriedky. Z investorom sme sa preto dohodli, že časť budovy bude slúžiť pre podnikateľské účely, kde budú obchodné a kancelárske priestory. V hornej časti budovy by malo vzniknúť 17 štandardných nájomných bytov,“ povedala primátorka mesta Anna Szögedi.

Podľa znaleckých posudkov bola stanovená cena mestských pozemkov na 31 000 eur. Poslanci rozhodnú o ich priamom predaji v apríli.

Kolaudácia už na budúci rok

„Zatiaľ je tento projekt v štádiu riešenia. Nie všetky pozemky totiž máme vysporiadané. Je tam napríklad aj súkromná vlastníčka a s ňou sa ešte musíme dohodnúť. V budúcnosti by na týchto plochách mali vzniknúť najmä parkoviská. Od investora máme už aj vizualizáciu, akoby to mohlo vyzerať. Nateraz tam stojí rozostavaná budova, kde mala byť poliklinika a tej by sme sa zbavili. Ak by sa však nezačalo stavať, mesto bude mať v zmluve vyhradené právo na vrátenie pozemkov,“ doplnila primátorka Tornale.

Stavba polyfunkčnej budovy by sa podľa plánov investora mala začať už v tomto roku. Trojposchodovú stavbu by chceli skolaudovať už v priebehu budúceho roka.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM