Správy Samospráva

Nepríjemná správa z nedeľného testovania v Jelšave: Pozitívnych bolo vyše 4,5 %

Primátor tvrdí, že za zlú situáciu môže aj nezodpovedné správanie niektorých obyvateľov, ktorí nedodržujú protipandemické nariadenia.

Ilustračný obrázok k článku Nepríjemná správa z nedeľného testovania v Jelšave: Pozitívnych bolo vyše 4,5 %
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Skríningové testovanie v Jelšave v okrese Revúca zachytilo v nedeľu 4,65 percenta pozitívnych prípadov. Primátor mesta Milan Kolesár za zlou situáciou vidí aj nezodpovedné správanie niektorých obyvateľov.

23 pozitívnych

Na odberovom mieste v Jelšave počas nedele otestovali 425 ľudí, pozitívny výsledok malo 23 z nich.

„Keď som videl minulotýždňové výsledky, vedel som, že to nebude dobré. Uvidíme či ďalšie dva dni zjemnia tieto percentá, ale na jedno a ani pod dve sa zrejme nedostaneme,“ uviedol Kolesár. Miera pozitivity v prvom kole skríningového testovania dosiahla v Jelšave 2,92 percenta.

Nezodpovedné správanie

Primátor tvrdí, že za zlú situáciu môže aj nezodpovedné správanie niektorých obyvateľov, ktorí nedodržujú protipandemické nariadenia. V rámci mesta zaznamenali aj prípad, kedy sa pozitívne testovaná osoba prišla znovu testovať. „Oznámili sme to polícii, ale pokiaľ viem tento prípad sa nedoriešil,“ poznamenal Kolesár.

Dodal, že ako člen odberového tímu vie aj o ďalších obyvateľoch, ktorí po pozitívnom výsledku testu nedodržiavajú povinnú karanténu. „Sú regióny, kde to bez represie asi nepôjde. Očakával by som viac aktivity od polície, ktorá môže rozdávať pokuty a riešiť tieto situácie,“ povedal Kolesár.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM