Sandra Polovková Kultúra

Nestačí vám silvestrovská zábava? Nevadí... V Tisovci už o pár dní bálom otvoria fašiangovú sezónu!

Po Vianociach, sviatkoch pokoja, oddychu, harmónie, prichádzajú postupne na rad veselice. Po silvestrovských oslavách sa budeme môcť v pokoji zrekreovať v načatom novom roku, na Troch kráľoch odzdobiť stromček a vybrať zo skríň plesové róby a črievice...

Ilustračný obrázok k článku Nestačí vám silvestrovská zábava? Nevadí... V Tisovci už o pár dní bálom otvoria fašiangovú sezónu!
Foto: Sandra Polovková / Zdroj: Dnes24.sk

V Tisovci pripravujú tamojší divadelníci bál, ktorým otvoria sezónu fašiangov…

Netradičný ples

Už 10. januára od pol siedmej večer, máte možnosť prežiť veselú noc plnú tanca, zábavy a výborného jedla. Navyše celkom netradične. Ako princezné a princovia sa ocitnete na bále, nie na plese. Vítať a sprevádzať vás budú divadelníci z tisovského súboru Daxner, ktorým pred siedmimi rokmi skrsol nápad vytvoriť si vlastný ples.

Motto je inšpirované Shakespearom

O anglickom dramatikovi je množstvo sporov, či dohadov. Jedno je však isté. Tvorba Williama Shakespeara výrazne ovplyvnila nielen dramatické, divadelné umenie, ale v rôznych presahoch sa zakaždým objavuje aj v každodennom živote. Napríklad aj motto tohtoročného divadelného bálu znie: „Celý svet je divadlo a muži, ženy, každý je v ňom hercom,“ktoré je inšpirované známou Shakespearou metaforou, Theatrum mundi – svet je divadlom, ktorú uplatňoval v divadle Globe.

Zaujal vás bál?

Ešte doplníme, že okrem prekvapení večera napríklad v podobe tomboly, vám do tanca bude hrať hudobná skupina Radical. Lístky na toto zaujímavé podujatie, si môžete zakúpiť v Mestskom kultúrnom dome, v Tisovci.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM