Katarína Oravská Kultúra

Nevšedná akcia, na ktorú budú dlho spomínať: Posedenie až troch generácií z dvoch okresov!

V Jelšave sa včera stretli tri generácie z dvoch okresov, z Revúckeho a Beznianskeho. Dôchodcovia si vypočuli 10 vystúpení seniorských speváckych skupín.

Ilustračný obrázok k článku Nevšedná akcia, na ktorú budú dlho spomínať: Posedenie až troch generácií z dvoch okresov!
Zdroj: TASR

Dôchodcovia z okresu Revúca zorganizovali v Jelšave posedenie troch generácií z dvoch okresov. Ako povedala predsedníčka revúckej okresnej organizácie Jednoty dôchodcov Slovenska Zuzana Homoliaková, v stredu podvečer si spolu vypočuli desať vystúpení seniorských speváckych skupín.

Na posedení pri pesničkách zneli melódie všetkých žánrov. Dôchodcovia sa predstavili s náboženskými, folklórnymi, ale aj súčasnými piesňami. „Mali sme tu hostí z regionálnej politiky, zástupcov miest a obcí, ktorí nás prišli pozdraviť a pomohli nám aj s organizáciou podujatia. Veľmi sme radi, že sa takto mohli stretnúť dôchodcovia z okresov Revúca a Brezno. Dôvod, prečo sme toto podujatie pripravili, je jednoduchý – odmietame starnúť pasívne a dokazujeme, že sme stále aktívni,“ zdôraznila Homoliaková.

Stretnutie vyšlo na Milana

Stretnutie troch generácií sa organizátorom nepodarilo zorganizovať presne podľa plánu. Pre druhé kolo regionálnych volieb museli jeho termín preložiť a pre pretrvávajúcu karanténu žltačky sa nemohli predstaviť najmenšie deti z Materskej školy v Jelšave.

Zmena termínu však priniesla aj jedno neplánované prekvapenie. „Sme veľmi radi, že toto stretnutie sa uskutočnilo práve v Jelšave. Dlho sme sa na to pripravovali a teraz môžeme skonštatovať, že aj v tomto meste sa dejú pozitívne veci. Pravda je aj taká, že mi po prvý raz živote gratulovalo k meninám naraz toľko ľudí. Bola to náhoda, že to pri zmene termínu vyšlo akurát na tento dátum,“ doplnil s úsmevom primátor Jelšavy Milan Kolesár.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM