Sandra Polovková Kultúra

NEZMEŠKAJTE: Iba týždňová výstava fotografií Maroša Detka v Revúcej!

Pozývame vás na autorskú výstavu fotografií Maroša Detka, ktorú organizuje Mestské kultúrne stredisko v Revúcej...

Ilustračný obrázok k článku NEZMEŠKAJTE: Iba týždňová výstava fotografií Maroša Detka v Revúcej!
Zdroj: TASR

Vo výstavnej sieni Mestského kultúrneho strediska v Revúcej bude iba jeden pracovný týždeň výstava s názvom Fotografie prírody.

Významný fotograf Revúcej a okolia

Maroš Detko sa vo svojej tvorbe orientuje predovšetkým na oblasť Gemera, avšak fotoaparát nenecháva doma ani v iných priestoroch. Napríklad v súťaži Horalfestu 2007 získal 3. miesto za fotografiu Výstup na chatu pod Rysmi. Každý Revúčan pozná jeho fotografie spoločenských udalostí, ktoré sú pravidelne publikované na stránke mesta, či v miestnych novinách. Rovnako známe sú aj jeho fotografie exteriéru Revúcej a blízkeho okolia.

Fotografie aj pre podporu turizmu

Detko je aj autorom knihy Krásny kraj Muránsky, ktorá vyšla v roku 2011 v slovenskom a anglickom jazyku. Doplňujúce texty napísal Peter Glocka. Ten rozpráva:

„Muráň je naozaj prameniskom príbehov, ktoré treba prebúdzať, odkrývať zo zabudnutia. Nech nám aj táto kniha očistí zrak, aby sme lepšie vnímali krásu, čo sa nám nezištne ponúka na každom kroku.“

Vo fotografickom epose nájdete množstvo originálnych autorských fotografií kraja, ktoré lákajú turistov. Podstatou sú dokumentárne zábery, nechýba im však ani poetika a silná výpoveď. Napríklad aj táto publikácia podporuje rozvoj turistického ruchu v oblasti Gemera a získava návštevníkov z rôznych končín.

Jeden týždeň s výberom fotografií

Vo výstavnej sieni máte od 23. do 28. septembra možnosť nazrieť zblízka na tvorbu Maroša Detka. Výber z tvorby pod názvom Fotografie z prírody si môžete prezrieť v čase od ôsmej ráno do piatej poobede. Neváhajte a navštívte priestory budovy, ktoré na chvíľu vyplní príroda.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM