Peter Klimant Krimi

Nové skutočnosti ohľadom nájdenia mŕtveho Revúčana: Skutok prekvalifikovali na obzvlášť závažný zločin vraždy!

Vyšetrovateľ ešte v stredu začal trestné stíhanie vo veci zločinu zabitia Ľubomíra (†51) z Revúcej, ktorého telo bolo nájdené v poraste. Na základe nových skutočností bol však skutok prekvalifikovaný na obzvlášť závažný zločin vraždy!

Ilustračný obrázok k článku Nové skutočnosti ohľadom nájdenia mŕtveho Revúčana: Skutok prekvalifikovali na obzvlášť závažný zločin vraždy!
Zdroj: TASR

V stredu vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade začal trestné stíhanie vo veci zločinu zabitia, nakoľko bol v tomto meste nájdený mŕtvy 51 ročný Ľubomír, pochádzajúci z mesta Revúca.

„Na miesto privolaný obhliadajúci lekár konštatoval na tele muža viaceré zranenia, pričom nevylúčil cudzie zavinenie. Následným vyšetrovaním tohto trestného činu a predovšetkým na základe nových skutočností bol tento skutok vyšetrovateľom prekvalifikovaný na obzvlášť závažný zločin vraždy,“ vysvetlila policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Ako ďalej uviedla, na základe dôkazov bolo z uvedeného zločinu vznesené obvinenie 47-ročnému mužovi z obce Batizovce. Obvinený muž, podľa slov Migaľovej, mal v noci z utorka na stredu v krovito-stromovitom poraste nachádzajúcom sa v meste Poprad, na sídlisku Západ, neďaleko rieky, po predchádzajúcom požívaní alkoholických nápojov a vzájomnom slovnom i fyzickom konflikte v úmysle usmrtiť fyzicky napadnúť dnes už nebohého Ľubomíra.

„Napadnutý muž pri tomto útoku utrpel zranenia, ktorým podľahol,“ informovala ďalej hovorkyňa a dodala, že vyšetrovateľom bol spracovaný podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby, pričom zákon stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody v tomto prípade na pätnásť až dvadsať rokov.

foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM