Správy Samospráva

Nový primátor Revúcej J. Buchta zaviedol na úrade a v polícii viaceré zmeny

Podľa primátora sa od januára 2019 na MsÚ uskutočnilo viac ako 700 pracovných stretnutí či návštev a naštartovali sa aj snahy o minimalizovanie komunikačnej bariéry medzi vedením mesta a obyvateľmi.

Ilustračný obrázok k článku Nový primátor Revúcej J. Buchta zaviedol na úrade a v polícii viaceré zmeny
Foto: Eva Viestová

Viaceré zmeny a novinky zaviedol na mestskom úrade (MsÚ) a mestskej polícii (MsP) v Revúcej primátor Július Buchta počas prvého roka svojho pôsobenia vo funkcii. Ako uviedol pre TASR, cieľom bolo zvýšenie kvality a efektivity v oboch inštitúciách.

„V rámci efektívnejšieho fungovania MsÚ som zaviedol nový elektronický dochádzkový systém príchodov a odchodov. Údaje z neho sa budú prenášať aj do výpočtu stravných nárokov a mzdového systému,“ konkretizoval primátor.

Dodal, že v záujme zvyšovania povedomia verejnosti o význame separácie zaviedol na MsÚ aj separovaný zber. „Zamestnanci úradu sa tak na svojich pracoviskách zhodnocovaním odpadu podieľajú na osvete o triedení,“ zdôraznil Buchta. Ako ďalej povedal, z hľadiska skvalitnenia a zefektívnenia organizácie práce príslušníkov MsP boli zrušené nočné hliadky. „Tým sa zároveň v rozpočte mesta ušetrilo 20 000 eur,“ doplnil.

Podľa primátora sa od januára 2019 na MsÚ uskutočnilo viac ako 700 pracovných stretnutí či návštev a naštartovali sa aj snahy o minimalizovanie komunikačnej bariéry medzi vedením mesta a obyvateľmi. „Spätná väzba od občanov nám pomáha zlepšovať sa a pružnejšie reagovať na potreby ľudí. Preto som sa pokúsil naštartovať komunikáciu s obyvateľmi verejnými stretnutiami, ktoré od apríla postupne organizujeme v každom volebnom okrsku,“ ozrejmil Buchta.

Ďalším spôsobom komunikácie samosprávy Revúcej s občanmi, ktorá má umožniť rýchlejšie reagovať na vzniknuté problémy, je bezplatná mobilná aplikácia City Monitor. „Ale, bohužiaľ, stále sa stretávam s nezáujmom o verejné dianie,“ konštatoval primátor.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM