Samospráva

Nový župan plánuje cestovať po regióne. Jednou z prvých zastávok bude Jelšava

Jedna z prvých pracovných ciest novozvoleného predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Mariana Kotlebu (ĽSNS) má viesť do mesta Jelšava v okrese Revúca. Ako povedal na tlačovej besede po zverejnení výsledkov volieb, tamojší primátor volá o pomoc a doteraz ho nikto nepočúva.

Ilustračný obrázok k článku Nový župan plánuje cestovať po regióne. Jednou z prvých zastávok bude Jelšava
Foto: Eva Viestová

Primátor Jelšavy Milan Kolesár (SDKÚ-DS) povedal, že informáciu o návšteve zatiaľ nemá potvrdenú, ale s predsedom BBSK je pripravený sa stretnúť.

Novozvolený župan plánuje navštíviť viacero miest v regióne

Marian Kotleba plánuje vycestovať do viacerých regiónov BBSK. Chce sa rozprávať so zástupcami samospráv a dať im priestor na to, aby presnejšie pomenovali problémy, ktoré by im mohol pomôcť riešiť.

„Možno to nebude hneď prvý týždeň, ale určitý pracovný plán už pripravujeme. Určite vidím priestor na to, ako z pozície kraja pomôcť primátorovi Jelšavy s problémami, ktoré sa tam zo dňa na deň stupňujú. Jeho volania o pomoc pre občanov zostali na úrovni vlády nevypočuté, takže aspoň na úrovni kraja sa mu budeme snažiť všemocne pomôcť,“ povedal Kotleba.

Primátor Jelšavy návštevu Mariana Kotlebu neodmieta

Problémy ale podľa neho v meste nevznikajú na etnickom podklade, ale spôsobuje ich zlá sociálna situácia a nedostatok akýchkoľvek pracovných príležitostí.

„V zmysle zákona má predseda BBSK právo kedykoľvek prísť nielen za primátorom, ale aj na zasadnutie zastupiteľstva. Radi by sme na pôde mestského úradu privítali aj Vladimíra Maňku, hoci viem, že pred voľbami v meste bol, na návštevu úradu si čas nenašiel. Nedá sa povedať, že by naše volania neboli zo strany vlády úplne nevypočuté, ale stále sú tam rezervy a obyvateľom chýba pocit, že žijú v bezpečnom prostredí. O ponuke pána Kotlebu mám zatiaľ len sprostredkované informácie, preto sa k nej teraz nedokážem vyjadriť,“ povedal Kolesár.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM