Komunálne voľby

O post predsedu BBSK sa uchádza 9 kandidátov: Až 6 z nich nominovali politické strany

Pre nadchádzajúce voľby sa počet volebných obvodov meniť nebude, voliči budú hlasovať v 13 obvodoch, ktoré sú identické s rozložením okresov.

Ilustračný obrázok k článku O post predsedu BBSK sa uchádza 9 kandidátov: Až 6 z nich nominovali politické strany
Zdroj: TASR

O post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) sa uchádzajú deviati kandidáti. Vyplýva to z informácií, ktoré v piatok poskytla hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková.

Pripomenula, že v zákonom predpísanej lehote podali svoje listiny traja kandidáti ako nezávislí, ďalších šesť nominovali politické strany. Mená zverejnia až po ich zaregistrovaní.

Doteraz kandidatúru na funkciu šéfa kraja verejne oznámil napríklad podpredseda BBSK Ondrej Lunter, ktorý do volieb ide ako nezávislý s podporou strán Hlas-SD, Sloboda a Solidarita, Kresťanskodemo­kratické hnutie, Progresívne Slovensko, SPOLU – občianska demokracia a Občianska konzervatívna strana, o post predsedu BBSK sa chcú ďalej uchádzať aj nezaradený poslanec Národnej rady SR Miroslav Suja z hnutia Republika, predseda strany Národná koalícia Rudolf Huliak. poslanec Národnej rady SR Marek Kotleba za ĽSNS a ako nezávislí chcú kandidovať aj poslanec Mestského zastupiteľstva Banská Bystrica Marek Modranský a predseda predstavenstva SAD Zvolen Adrian Polóny a najnovšie kandidatúru ohlásil aj Maroš Čupka z hnutia Socialisti.sk.

Jednotlivé kandidátne listiny na poslancov banskobystrického krajského zastupiteľstva obsahujú spolu 346 mien. Podľa hovorkyne 276 z nich nominovali politické strany, 70 ľudia chcú kandidovať ako nezávislí. Zastupiteľstvo Banskobystrického samosprávneho kraja bude mať aj v nasledujúcom volebnom období 49 poslancov. Meniť sa nebude ani počet volebných obvodov, voliči budú hlasovať v 13 obvodoch, ktoré sú identické s rozložením okresov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM