Eva Viestová Kultúra

Obnova hradu Krásna Hôrka pokračuje podľa harmonogramu

Obnova národnej kultúrnej pamiatky, hradu Krásna Hôrka, pokračuje podľa vyjadrenia Slovenského národného múzea (SNM) v súlade s plánom.

Ilustračný obrázok k článku Obnova hradu Krásna Hôrka pokračuje podľa harmonogramu
Foto: Eva Viestová

Ako informoval hovorca SNM Artúr Šturmankin, po odovzdaní a prevzatí staveniska zhotoviteľ Marián Fifík realizoval všetky potrebné prípravné práce, teda ohraničenie a označenie staveniska, zriadenie príslušného staveniskového vybavenia, presun strojov, náradia vrátane inštalácie a uvedenia do prevádzky vežového žeriavu, vybudovanie manipulačných a skladových plôch s prislúchajúcimi komunikačnými trasami.

„V súčasnosti prebiehajú stavebné práce na všetkých objektoch hradu s priebežným zásobovaním reziva pre práve realizované havarijné prestrešenie. Rákocziho kaplnka s najväčšou prioritou ochrany zachovaných hodnôt je aktuálne tesne pred dokončením prestrešenia,“ dodal Šturmankin s tým, že doteraz prevedené práce sú v súlade so zmluvným harmonogramom.

„Kontrolné dni na hrade sú každý druhý týždeň, vždy v utorok. Na webovej stránke SNM bude umiestňovaná aktualizovaná fotodokumentácia z prebiehajúcej výstavby,“ uzavrel hovorca SNM.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM