Eva Viestová Správy

Obrazom: Revúčania si v hojnom počte prešli symbolickú míľu pre mamu

Desiatky rodičov a detí sa v sobotu v Revúcej tretíkrát zapojili do akcie Míľa pre mamu, ktorú už po jedenásty rok organizujú materské a rodinné centrá ako najväčšiu oslavu Dňa matiek.

Ilustračný obrázok k článku Obrazom: Revúčania si v hojnom počte prešli symbolickú míľu pre mamu
Foto: Eva Viestová

Ako povedala organizátorka revúckej akcie Romana Kizeková, sprievodný program sa pokúšajú vylepšiť každý rok, aby čo najviac vyhoveli požiadavkám rodín. Dnes im však k atmosfére pomohlo aj príjemné počasie.

Míľa pre mamu je kultúrno-zábavné podujatie pre celé rodiny. Organizujú ho v predvečer Dňa matiek. Účastníci absolvovaním symbolickej míle (1609 metrov) zároveň podporujú dobrovoľnícku prácu žien v materských a rodinných centrách.

„Som tu, pretože som nad podujatím už druhýkrát prevzala záštitu. Podporujem túto myšlienku, lebo dnes to má každá mama veľmi ťažké a bojí sa o to svoje dieťa. Táto symbolická míľa, to je vlastne akoby údel matky, ktorá celý život kráča popri svojom dieťati. Sama som mama, takže som aj od organizátorov dostala túto kytičku,“ povedala primátorka Revúcej Eva Cireňová.

Deti v Revúcej sa dnes mohli zabávať pri hudbe, ale najmä počas plnenia najrozmanitejších úloh a súťaží. Mamičky si zase mohli vyskúšať skrášľovacie procedúry pod holým nebom.

„Program sa snažíme dotvárať každý rok a dnes, keď nám doprialo aj počasie a vidím, že sa ľudia usmievajú a deti sa hrajú, tak som veľmi spokojná,“ dodala Kizeková.

Ako náš portál informovala Janka Adamová z Materského centra Gombíkovo, v Revúcej sa pochodu zúčastnilo presne 281 ľudí a celkovo prišlo na akciu okolo 400 ľudí.

V rámci Slovenska akciu podporil doposiaľ rekordný počet ľudí – 27 543 vo viac ako 61 mestách.

POZRITE SI FOTOGALÉRIU Z TOHTOROČNEJ MÍLE PRE MAMU V REVÚCEJ.

info: Revúca24/tasr

Míľa pre mamu 2014, Revúca
40
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM