Eva Viestová Iné športy

OBRAZOM : Revúcki biatlonisti opäť úspešní

Letná biatlonová sezóna sa pomaly blíži k svojmu záveru. Pretekári Klubu biatlonu Magnezit ŠŠSM Revúca sa na vrchol sezóny pripravovali počas sústredení v Batizovciach a na kremnickej Skalke. A náročná dvojfázová príprava priniesla svoje ovocie.

V sobotu 25. augusta sa vo Vyhniach konali Majstrovstvá Slovenska v letnom biatlone – vytrvalostných pretekoch, kde sa za každý nezostrelený terč k bežeckému času pripočítava 30 sekúnd. Naši pretekári sa na tratiach a vo výsledkových listinách opäť nestratili.

V tropických horúčavách dopoludnia dorastenec Janko Majerčík po priemernej streľbe vybojoval 5. miesto a Lucia Chrapánová dobehla medzi ženami štvrtá. Popoludní sa najprv medzi staršími žiakmi predstavili Daniel Jacko (10. miesto) a Gabriel Nagypál (14. miesto). Tradične najsilnejšiu kategóriu žiakov 12–13 ročných s takmer troma desiatkami štartujúcich ovládli revúcki pretekári – vo výsledkoch sa v prvej štvorici objavili 3-krát! Zaslúžili sa o to Majster Slovenska Tomáš Sklenárik a bronzový Libor Mladší, ktorí si majstrovskú medailu na krk zavesili vďaka bezchybnej streľbe na oboch položkách. Pre Tomáša to je po viacerých medailách v zime aj lete jeho prvý majstrovský titul v kariére. Revúcku dominanciu zvýraznil 4. miestom Lukáš Ottinger, Radovan Humeník dobehol na 20. mieste.

V najmladších žiackych kategóriách sme sa tešili znova – najprv získal striebro Andrej Mladší a potom medzi dievčatami prekvapujúco aj Anka Fujdiarová. Pre oboch to boli prvé medaile z Majstrovstiev Slovenska. René Chrapán vybojoval 7. miesto.

V nedeľu sa citeľne ochladilo a situáciu na strelnici komplikoval hlavne nevyspytateľný nárazový vietor. Bežali sa rýchlostné preteky v rámci Slovenského pohára v letnom biatlone (Viessman cup) – za každý nezostrelený terč sa beží trestný okruh. Neustále sa zlepšujúcu Luciu Chrapánovú na 4. mieste tentokrát od stupňa víťazov delilo len 11 sekúnd. Janko Majerčík sa strelecky výrazne zlepšil a výsledkom bolo jeho víťazstvo medzi staršími dorastencami. Popoludní s vetrom bojovali aj žiaci – Daniel Jacko tentokrát obsadil 13. miesto. U 12–13 ročných žiakov sa nám strelecky darilo trochu menej – Tomáš Sklenárik vybojoval 6. miesto, Libor Mladší 16. a Rado Humeník 21. miesto. Situáciu ale zachránila presná muška a rýchle nohy Lukáša Ottingera, ktorý s jediným nezostreleným terčom zaslúžene zvíťazil.

Najmladší žiaci predviedli napínavé preteky – vo výsledkovej listine bol rozdiel medzi druhým a šiestym miestom len 10 sekúnd. Andrej Mladší zaváhal na strelnici, dobrým behom však dokázal vybojovať 3. miesto. Len o 5 sekúnd pomalší čas Reného Chrapána už znamenal 5. miesto. Anka Fujdiarová dobehla deviata.

4 medaily z prvej časti Majstrovstiev Slovenska považujeme v skromných podmienkach nášho klubu za veľký úspech. Letná biatlonová sezóna 2012 vrcholí druhý septembrový víkend v Predajnej, kde sa budeme snažiť našu bilanciu ešte trochu vylepšiť. Ďakujeme všetkým priaznivcom a podporovateľom biatlonu. Viac informácií a kompletné výsledky na www.biathlon.sk.

info a foto : Klub biatlonu Magnezit Revúca

BiatlonLetoVyhne
13
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM