Peter Simon Šport

Revúce motory, sneh a ľad: V Dobšinej sa jazdilo ako na severskej rally, VIDEO!

Uplynulú sobotu sa v meste Dobšiná konal už 13. ročník stále úspešnejšieho podujatia pod názvom Dobšinská zima. Na podujatí sa zúčastnili aj posádky zvučných mien. Pozrite si, ako to na podujatí v Dobšinej vyzeralo :)

Ilustračný obrázok k článku Revúce motory, sneh a ľad: V Dobšinej sa jazdilo ako na severskej rally, VIDEO!
Zdroj: Dnes24.sk

V Dobšinej si na svoje prišli priaznivci štvorkolesových tátošov. Konal sa tu už 13. ročník Dobšinskej zimy, ktorý sa začal štartom prvého vozidla po desiatej hodine. Vďaka súvislej vrstve snehu a ľadu trať pripomínala pravé severské podmienky a vyskúšala šikovnosť všetkých zúčastnených jazdcov. Preteky odštartovali na prvej rýchlostnej skúške pod názvom Žrebčín, druhou bola Vlčia dolina – Podkova.

Po týchto skúškach sa vozidlá presunuli na Eurobus a nasledovala rýchlostná skúška Ruža, ktorej trať viedla najmä po Zimnej ulici. Podľa našich informácií mala celá trať dĺžku 23,9 kilometra, z čoho na rýchlostné skúšky pripadlo 10,6 kilometra. Na túto mini zimnú rally sa prihlásilo rekordných 84 posádok. Okrem slovenských jazdcov do Dobšinej zavítali aj jazdci z Poľska, či Maďarska.

Ako sa píše na stránke organizátora pretekov, prvé podujatie začalo už v roku 2002. Postupom času sa z úplne amatérskej súťaže zameranej prevažne na civilné autá a na zvyšovanie praktických vodičských zručností, vyprofilovala súťaž, na ktorej v súčasnej dobe štartujú aj jazdci veľmi zvučných mien v automobilovom športe. Tento rok divákov určite potešilo veľa výkonných rally špeciálov, za ktorých volantmi sedeli také mená ako napr. Miklós Kázar – niekoľkonásobný Majster Maďarska, neodmysliteľný Igor Drotár či Dobšinčan Vlasto Majerčák, so svojím tímovým kolegom Tomášom Kukučkom.

1. – Zoltán Lencse –Tomás Hofbauer na Mitsubishi EVO IX R4
2. – Vlastimil Majerčák – Ján Slovák na Subaru Impreza STI
3. – Miklós Kázar – Ramón Ferencz na Mitsubishi EVO IX R4

V našej galérii nájdete fotky aj video z tohtoročného podujatia Dobšinská zima 2015.

Foto: Tököly, Ciberajová

Dobšinská zima 2015 (video)
1
Galéria
Dobšinská zima 2015
34
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM