Eva Viestová Rôzne

OBRAZOM: V magnezitke zasahovali hasiči pri nehode

Hneď na začiatok chcem našich čitateľov upokojiť. V závode sa nestalo žiadne nešťastie, ale v pondelok sa v areáli SMZ v Jelšave uskutočnilo súčinnostné taktické cvičenie hasičov.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: V magnezitke zasahovali hasiči pri nehode
Foto: Eva Viestová

Zúčastnili sa na ňom hasiči z Revúcej, Tornale, Mestský hasičský zbor v Jelšave a protipožiarna hliadka SMZ, a. s. Jelšava.

Simulovaný požiar vznikol v budove paliča rotačných pecí, kde na 1. nadzemnom podlaží boli vykonané rezačské a zváračské práce, čím došlo k poškodeniu nádrží. Z nádrži začala unikať horľavá látka a vznikol požiar. Rezačské a zváračské práce vykonávali 4 zamestnanci, traja boli evakuovaní a jeden bol nezvestný.

Na cisterne boli vykonané zváračské práce, ktoré mali za následok, že z cisterny začala unikať horľavá látky – ťažký vykurovací olej.

*Na likvidáciu mimoriadnej udalosti vznikol štáb, ktorý zriadil 3 zásahové úseky:

  • 1. zásahový úsek – rotačné pece,
  • 2. zásahový úsek – olejové hospodárstvo,
  • 3. zásahový úsek – diaľková dodávka vody*

Na všetkých úsekoch zasahovali cvičiaci hasiči a riešili vzniknutú situáciu záchranou postihnutých osôb a robili úkony potrebné k zabráneniu dalších škôd alebo prípadnému ohrozeniu ďalších zamestnancov.

Činnosť hasičov sledovali rozhodcovia a činnosť protipožiarnej hliadky fyzickej osoby SMZ, a. s. Jelšava monitorovali zamestnanci z Obvodného banského úradu zo Spišskej Novej Vsi.

Bolo to našťastie len taktické cvičenie záchranných zložiek, z ktorého sa všetci zainteresovaní mohli poučiť a načerpať skúsenosti. Pevne veríme že nikdy nebude potrebný ich zásah „na ostro“ a chceme im popriať ďalšie úspechy v ich náročnej práci.

info : J. Bobonšic foto : MHZ Jelšava

Taktické cvičenie hasičov v SMZ Jelšava
30
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM