Eva Viestová Správy

OBRAZOM : Výstava Dúhový svet detí mala úspech

Stalo sa už tradíciou, že obce, školy a školské zariadenia v tretí novembrový týždeň zviditeľňujú aktivity vo vzťahu k drogám. Nebolo tomu inak ani tento rok a tak Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie zorganizovalo výstavu Dúhový svet detí.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM : Výstava Dúhový svet detí mala úspech
Foto: Eva Viestová

Na výstave sa deti prezentovali literárnymi, výtvarnými a praktickými prácami pri príležitosti Európskeho týždňa boja proti drogám. Európsky týždeň boja proti drogám vznikol pôvodne ako Týždeň prevencie voči drogám a drogovým závislostiam z iniciatívy Európskej komisie v roku 1998.

Cieľom výstavy bola prevencia

Naším cieľom bolo zvýšiť povedomie o negatívnych dôsledkoch užívania drog nielen u detí, ale aj ich rodičov, starých rodičov a širšej verejnosti.

Zvolili sme si spôsob, ktorý je tou najvhodnejšou formou prevencie, a to zmysluplné využívanie voľného času, v ktorom dieťa nachádza uspokojenie a naplnenie svojich potrieb. Voľný čas je čas pre seba, na regeneráciu vlastných síl, na duševný a telesný rozvoj.

Plnohodnotné trávenie voľného času je prirodzenou prevenciou voči negatívnym vplyvom prostredia, v ktorom sa mladý človek pohybuje.

Zapojili sa nielen školy z Revúcej, ale aj z okolia

Teší ma, že žiaci zo ZŠ J. A. Komenského v Revúcej, ZŠ Hviezdoslavovej v Revúcej, zo ŠZŠ a Praktickej školy v Jelšave, zo Základnej školy v Muránskej Dlhej Lúke a študenti SSOŠ S. Ormisa v Revúcej prišli osobne zviditeľniť svoju záujmovú činnosť a v rámci celého týždňa si žiaci, študenti, učitelia i širšia verejnosť mohla zakúpiť za symbolickú cenu výrobky týchto žiakov. Bižutéria, svietniky, vianočné stromčeky, medovníčky a zákusky patrili k atraktívnemu tovaru, ktorý sa veľmi rýchlo míňal z pultov našich žiakov.

Účastníci výstavy aj súťažili o naj prácu

Výstava mala v sebe zároveň i súťažný charakter. Každý účastník výstavy mohol svojím hlasom podporiť jednu podľa neho naj-kreatívnejšiu, najkrajšiu prácu.

A svojím hlasom ste rozhodli! S počtom hlasov 104 sa na prvom mieste umiestnila Michaela Klimentová, žiačka zo ZUŠ v Revúcej. Na druhom mieste sa umiestnila Michaela Štullerová zo ZŠ J. A. Komenského v Revúcej a čestné tretie miesto patrí Rebeke Kmeťovej z Gymnázia Martina Kukučína v Revúcej. Víťazkám blahoželáme!

V závere chcem vyjadriť veľké ĎAKUJEM všetkým žiakom a študentom, ktorí prispeli svojimi prácami a obohatili výstavu „Dúhový svet detí“ svojou rozmanitosťou. Ďalšie veľké ĎAKUJEM patrí žiakom ZUŠ v Revúcej, ktorí nám toto slávnostné otvorenie spríjemnili lahodnými zvučnými tónmi.

info a foto : Zuzana Oravcová, CPPaP Revúca

Výstava Dúhový svet detí
40
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM