Kultúra

Obyvatelia Jelšavy mali o kultúrne zážitky postarané: Jedinečný filmový festival v meste!

Osvetové centrum vyšehradskej kultúry Jelšava v spolupráci s Mestským poľovníckym združením Jelšavan usporiadalo uplynulý piatok jedinečný Snow film fest - filmový festival zimných dobrodružstiev a adrenalínových športov. Túto zaujímavú akciu si nenechalo ujsť niekoľko desiatok záujemcov.

Ilustračný obrázok k článku Obyvatelia Jelšavy mali o kultúrne zážitky postarané: Jedinečný filmový festival v meste!
Foto: Eva Viestová

Jedinečný filmový festival zimných dobrodružstiev a adrenalínových športov sa tohto roku premietal vo viac ako 180 mestách na Slovensku a v Čechách.

Návštevníci mali počas celého dňa možnosť zhliadnuť viac ako 4 hodiny pútavých filmov v troch blokoch. Filmy si pozrelo viac ako 80 divákov, medzi ktorými boli nielen návštevníci z Jelšavy, ale aj zo širokého okolia.

Hlavný program bol zostavený zo siedmich filmov, ktoré získali celý rad ocenení na zahraničných filmových festivaloch: Crossing the Ice – Naprieč ľadmi, Tempting fear – Lákavý strach, Blue Obsession – Modrá posadnutosť, Snow Way, Nordfor sola – Na sever od slnka, Neviditeľná hora, Unicorn Sašimi – Sašimi z jednorožca. Bonusovými filmami boli: Snowgirls a Ataraxia.

Filmová prehliadka „Tierra SNOW FILM FEST“ je najväčší festival svojho druhu, ako uvádza aj manažér festivalu Dan Hála: „Teší nás veľký záujem o organizovanie festivalu aj v menších mestách. Sme radi, že môžeme najlepšie filmy uplynulej sezóny ukázať aj tam, kde by inak takúto možnosť nemali“ hovorí manažér festivalu Dan Hála a dodáva: "Počtom miest konania sme zďaleka najrozšírenejší športový či outdoorový filmový festival v Česku aj na Slovensku“.

Keďže o tento festival je veľký záujem, plánujeme pokračovať v jeho organizovaní aj v budúcom roku.

info a foto: OCVK Jelšava.

Snow film fest Jelšava
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM