Norbert Gonosz Futbal

Odrazili sa až z dna: Čo čaká futbalistov Lubeníka v nasledujúcej sezóne?

Obdobie plné trápení, sklamaní, frustrácie, nervozity. Tieto prívlastky plnohodnotne vyjadrujú celkový obraz poslednej sezóny v 5. ligovom klube FK Obec Lubeník. Aká je situácia teraz a aké sú ich predpoklady na úspech?

Ilustračný obrázok k článku Odrazili sa až z dna: Čo čaká futbalistov Lubeníka v nasledujúcej sezóne?
Foto: Norbert Gonosz

Nelichotivá bilancia a celkový herný prejav mužstva sa podpísali pod to, že mužstvo okupovalo od začiatku sezóny 2013/2014 dno tabuľky, z ktorého sa nevedelo dostať. Po celosezónnom hľadaní formy nevedelo nájsť správnu cestu k dobrým výkonom. Stracalo body doma i vonku. Dôsledkom toho bolo vypadnutie z V. ligy do I. triedy. Chýbali vodcovské typy? Kondícia? Zmena prístupu k tréningu? To sú najčastejšie otázky, ktoré si kladú funkcionári a hráči po sezónnej analýze.

Od dna sa odráža lepšie

Vypadnutie však pohlo ľadmi a v klube sa začali diať výrazné zmeny. Po Deziderovi Gulkášovi, ktorý mužstvo viedol posledných 5 sezón, prevzal post trénera minuloročný kapitán Vladimír Levický. Vniesol do mužstva postrebnú dávku motivácie a opätovnú chuť k futbalu. Eufória v klube spôsobila, že na tréningoch sa zúčastňuje priemerne 16 a viac hráčov. Stereotypné tréningy sa zmenili na efektívne a hravé, čo si hráči od začiatku prípravy pochvaľujú.

Zmeny nastali aj v kádri mužstva, prišli 4 hráči. Ľady sa pohli aj v infraštruktúre klubu. Rekonštrukciou prešli šatne, sprchy, strecha tribúny, kúpilo sa nové tréningové vybavenie a nastolil sa cieľ vyhrať I. triedu pre ročník 2014/2015. FK Obec Lubeník bude jedným z najhorúcejších kandidátov na celkové víťazstvo.

Kolotoč zápasov sa už rozbehol

V priebehu krátkej letnej prípravy mužstvo odohralo tri prípravné zápasy. Na ihrisku V. ligovej Tornale vyhrali 2:3, na turnaji v Jelšave s domácim mužstvom 3:2 a v zápase so Sirkom 5:1. S celkovou bilanciou troch výhier vstúpili do novej sezóny ako favorit prvého majstrovského kola, ktoré odohrali na ihrisku Klenovca. Po remíze 1:1 si zapísali svoj prvý bod v aktuálnej sezóne 2014/2015. Svoj prvý domáci zápas odohrali Lubeníčania 9. augusta v prestížnom derby s Muráňom. Žiaľ, po nie príliš presvedčivom výkone podľahli súperovi z Muráňa 0:1 a zaknihovali si tak prvú domácu prehru v tejto sezóne.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM