Peter Simon Rôzne Správy

Okolie kaštieľa v Betliari zaplnili pestrofarebné kvety, FOTO

Návštevníci sa mohli tešiť na pestrofarebné kvety a výrobky zručných remeselníkov. Počasie však tomuto krásnemu podujatiu nedoprialo.

Ilustračný obrázok k článku Okolie kaštieľa v Betliari zaplnili pestrofarebné kvety, FOTO
31
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Vedenie múzea v Betliari si pre širokú verejnosť aj tento rok pripravilo podujatie, ktoré sa teší veľkej obľube. Prítomní si mohli počas uplynulého víkendu, 4. – 5. máj 2019 vychutnať kultúrny program, ale i lákadlo, ktorým bol kvetinový a remeselnícky trh. Areál pred kaštieľom zaplnili stovky pestrofarebných kvetov, ktoré jednoznačne patria ku histórii sídla Andrássyovcov, ale i k prebúdzajúcej sa jarnej prírode.

„Jednalo sa o 4. ročník tohto obľúbeného májového podujatia. Tento rok nám podujatie z istej miery prekazilo počasie. Návštevníci si však mohli v areáli kaštieľa zakúpiť rôzne druhy letničiek na ozdobenie svojich terás, balkónov a bytov a remeselné výrobky. V sobotu sa v sále kultúrneho domu v Betliari uskutočnil koncert skupiny Slovak Tango, ktorí nám zahrali melódie z prvej polovice 20. storočia. Vstup na koncert bol bezplatný,“ uviedla riaditeľka múzea, Tímea Mátéová.

Nechýbalo ani kvalitné jedlo, o ktoré sa postaral Folks Food Truck. Ako doplnila, kvetiny a remeselníkov si mohli návštevníci užiť aj v nedeľu. „Okrem toho bol pre návštevníkov vstup do kaštieľa bezplatný. Prehliadky boli z dôvodu bezpečnosti návštevníkov a zbierok v kaštieli organizované do skupín s obmedzeným počtom osôb. Kaštieľ si tak v tento deň mohlo pozrieť maximálne 1120 návštevní­kov,“ spresnila Mátéová.

Obrazom: Okolie zaplnili pestrofarebné kvety
31
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM