Eva Viestová Samospráva

Olympijské hry na Hviezdoslavke dopadli na jednotku

Pri príležitosti Európskeho dňa rodičov a škôl sa učitelia v ZŠ na Hviezdoslavovej ul.v Revúcej rozhodli usporiadať Olympijské hry pre svojich žiakov a ich rodičov.

Ilustračný obrázok k článku Olympijské hry na Hviezdoslavke dopadli na jednotku
Foto: Eva Viestová

Cieľom tohto športového popoludnia bola výzva k športovým aktivitám pre všetky vekové kategórie a pripomenutie si myšlienok a princípov olympijských hier.

A tak v jedno pekné slnečné popoludnie mali nadšenci behov, šprintov a všetkých druhov športov veľkú šancu vyskúšať si jednotlivé olympijské disciplíny.

Súťažilo sa v 20 disciplínach, kde žiaci získali mnoho sladkých odmien a vecných darov. No najväčšiu radosť na detskej tvári vyčarovala olympijská medaila. Žiaci spolu s rodičmi cvičili, dozvedeli sa veľa nového a prekonávali seba samých.

Dobrá atmosféra podujatia bola navodená športovou náladou detí, ktorí strhli všetkých rodičov k úsmevu a hlavne športovému elánu. Našim cieľom nebolo lámať rekordy, ale poukázať na športového ducha a pritom sa zabaviť.

Športovanie fair play je nielen hra podľa pravidiel. Znamená tiež pojmy ako priateľstvo, rešpektovanie iných a súťaženie v správnom duchu. A tak záverečné želanie účastníkov bolo – pokračovať v tradícii a do roka a do dňa sa zasa stretnúť so športovým elánom.

info a foto : ZŠ Hviezdoslavova

Olympijské hry Hviezdoslavka
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM