Prokop Slováček Rôzne

OPÝTALI SME SA: Ako si čo najlepšie vybrať last minute zájazd?

Patríte k tým, čo si neradi plánujú, alebo ste sa ešte nestihli dovolenkou zaoberať? Naše tipy vám pri výbere môžu pomôcť.

Ilustračný obrázok k článku OPÝTALI SME SA: Ako si čo najlepšie vybrať last minute zájazd?
Zdroj: Facebook

Opýtali sme sa odborníkov v cestovnej agentúre, ako pri výbere last minute zájazdu neurobiť chybu, a na nič nezabudnúť.

TIP 1: Nečakajte nesplniteľné

Najčastejšou chybou pri výbere last minute zájazdu sú prehnané očakávania. Zľavy sa pohybujú v rozmedzí od 10 % do 50 %. Najviac, možno aj polovicu, ušetríte pri dovolenkách z vyššej cenovej kategórie v luxusnejších hoteloch.

TIP 2: Porovnávajte ponuky

Najjednoduchšie je prezrieť si portály internetových predajcov. Zadajte kritériá, ktoré vám vyhovujú, a môžete si vyberať. "Ľudí už nezaujíma len cena a lokalita. Chcú dostať oveľa viac informácií. O kvalite hotela, type stravy, alebo o aktivitách, ktorým sa môžu počas pobytu venovať,“ hovorí Michal Tůma, marketingový riaditeľ spoločnosti Invia, ktorá je najväčším internetovým predajcom zájazdov na českom a slovenskom trhu.

TIP 3: Skúste super last minute

Takéto zájazdy sa kupujú len niekoľko hodín pred odchodom. Na internete alebo priamo na letisku. Majte teda zbalený kufor. Odmenou je výrazne znížená cena. Pas je lepší ako občiansky preukaz. Rozširuje výber na poslednú chvíľu o krajiny, kde iba „občaňák“ nestačí.

Čítajte aj: Opaľovanie nie je grilovačka: Ako sa vyznať v kozmetike a neodpáliť si zdravie?

TIP 4: Preverte si dodatočné náklady

V cene dovolenky môžu chýbať niektoré položky. Preverte si, aký typ stravy je v hodnote zájazdu započítaný. Zistite, či nebude potrebné priplácať za klimatizáciu, obliečky, platiť iné poplatky. To môže spôsobiť prekročenie rozpočtu.

TIP 5: Nezabudnite na potrebné papiere

Zájazd na poslednú chvíľu vám nedovoľuje urobiť žiadnu chybu, čo sa potrebných dokumentov týka. Majte cestovné poistenie, platný pas, alebo občiansky preukaz, letenku.

TIP 6: Hodnovernosť predajcu

Skúste si o spoločnosti, u ktorej si zájazd kúpite zistiť čo najviac. Či je hodnoverná, seriózna, aké s ňou majú ľudia skúsenosti, či je poistená proti úpadku. Ak si nie ste istý, kontaktujte rovno poisťovňu, kde by mala mať spoločnosť poistku (zistíte na internete) a informáciu žiadajte priamo od nej.

TIP 7: Nepodceňujte cestovné zmluvu

Ešte pred podpisom cestovnej zmluvy si ju radšej starostlivo preštudujte. Mala by obsahovať meno klienta a plný názov cestovnej kancelárie, miesto zájazdu vrátane názvu hotela, druh dopravy a stravy, prípadne i služby delegáta. "Ak niektoré údaje chýbajú, nebojte sa požiadať o ich doplnenie. Aj špeciálne požiadavky, na ktorých ste sa dohodli, ako je výhľad na more či vegetariánska strava, musia v zmluve byť, "dodal Michal Tůma zo spoločnosti Invia.

Foto: facebook.com/In­viask

Čítajte aj: POTULKY PO SLOVENSKU: TOP 8 lokalít, na ktorých sa môžete príjemne „nudiť“

Last minute zajazd
5
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM