záruba martin Rôzne

Organizátori očakávajú počas MS v hokeji 10.000 návštevníkov denne

(TASR) - Uplatnenie počas Majstrovstiev sveta (MS) v ľadovom hokeji 2011 nájde v Košiciach 50 až 100 dobrovoľníkov. Prioritne budú zabezpečovať navigáciu dopravy a usmerňovanie pohybu návštevníkov.

Organizátori odhadujú, že denne sa bude v Košiciach počas vrcholného športového podujatia pohybovať približne 10.000 fanúšikov a turistov.
Aj tieto informácie odzneli koncom minulého týždňa na pracovnom stretnutí námestníčky primátora Renáty Lenártovej a splnomocnenca primátora pre MS Otta Brixiho so zástupcami štyroch najväčších partnerov mesta Košice v Koalícii 2013+, spoločností U. S. Steel Košice, VSE, T-Systems Slovakia a NESS Slovensko.
„Partneri mesta Košice dostali aj ďalšie zaujímavé informácie, napríklad o vytvorení detašovaného pracoviska veľvyslanectiev účastníckych krajín. Bude lokalizované na Hlavnej ulici a bude k dispozícii občanom krajín, ktorých reprezentačné tímy si zahrajú na turnaji v Košiciach,“ uviedol vedúci referátu komunikácie Magistrátu mesta Košice Jozef Marko. Spresnil, že na hlavných prístupových bodoch do mesta budú dostávať návštevníci Košíc všetky potrebné informácie, aby sa spoľahlivo zorientovali a cítili sa v meste príjemne a komfortne.
Predstavitelia najvýznamnejších podnikateľských subjektov v meste deklarovali ústretový prístup a aktívnu pomoc pri organizovaní majstrovstiev sveta. „Komunikácia mesta Košice so všetkými zainteresovanými subjektmi aj obyvateľmi mesta bude aktívne a systematicky pokračovať,“ doplnil Marko.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM