Katarína Oravská Samospráva

Plány na výstavbu narazili na nevôľu: Ľudia novú autobusovú stanicu chcú, ale...

Obyvatelia chcú novú autobusovú stanicu, nie sú však spokojní s lokalitou. Otázka pre mesto je však postavená ináč. Budovu chce totiž za svoje peniaze postaviť SAD-ka a okrem toho dať do poriadku aj časť námestia. Podľa radnice nie sú v situácii, aby si kládli podmienky.

Ilustračný obrázok k článku Plány na výstavbu narazili na nevôľu: Ľudia novú autobusovú stanicu chcú, ale...
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Návrh na stavbu autobusovej stanice v Tornali narazil na nevôľu časti obyvateľov mesta. Budovu nádražia síce neodmietajú, nepáči sa im však jej umiestnenie v centre. Ako informoval prednosta mestského úradu Lajos Balajti, na zasadnutí mestského zastupiteľstva očakávajú, že im odporcovia zámeru doručia petíciu.

Samospráva zverejnila návrh na výstavbu stanice ešte vo februári. Súčasťou bola aj grafická štúdia, ako bude vyzerať časť námestia po jej dostavbe. „Bolo našou povinnosťou o tom okamžite informovať občanov. Dostali sme 16 reakcií prostredníctvom elektronickej pošty a dva odkazy v schránke, ktorú sme na tento účel zriadili. Prevažná väčšina obyvateľov návrh podporuje, ale nesúhlasí s lokalitou. Otázka pre mesto je však postavená ináč. Budovu chce za svoje peniaze postaviť SAD Lučenec a okrem toho nám dajú do poriadku severnú časť námestia. Je to investícia za 1 400 000 eur. Sme v situácii, že si nekladieme podmienky. Buď ponuku SAD prijmeme, alebo sa im poďakujeme. Pre nich je lokalita vyhovujúca a poukazujú na skúsenosti s autobusovými stanicami v Revúcej, Lučenci a Rimavskej Sobote,“ povedal Balajti.

Ak sa odporcom podarí vyzbierať dostatočný počet podpisov pod petíciu, samospráva sa ňou bude musieť zaoberať. Súčasťou novej autobusovej stanice má byť aj novinový stánok a verejné toalety. Stavba má čiastočne zasiahnuť aj do plochy mestského parku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM