Marcel Mojžiš Rôzne

Plesne aj hlodavce. Školské kuchyne majú problém...

Poriadny problém! Kuchyniam dvoch základných škôl pohrozili hygienici ukončením prevádzky. Stojí za tým ich nedobrý stav. Deťom sa varí pri zvlhnutých stenách a kontrolóri dokonca zistili aj premnoženie hlodavcov. Kuchyne má preto zachrániť neobvyklý

Ilustračný obrázok k článku Plesne aj hlodavce. Školské kuchyne majú problém...
Foto: Eva Viestová

K neštandardnému kroku sa chce odhodlať mesto Tornaľa kvôli problému so školskými kuchyňami. Radnica na ich rekonštrukciu nemá dostatok financií a tak sa podľa denníka Pravda ich rozhodla prenajať do súkromných rúk. Miesta, kde sa varí malým školákom totiž čelia nezávideniahodným nepríjemnostiam.

[blockquote]„Pri kontrole sme zaznamenali viacero nedostatkov. Okrem iného majú kuchyne problémy s funkčnosťou vzduchotechniky, vlhnú tam steny, objavujú sa plesne a zistili sme aj premnoženie hlodavcov,“ prezradila denníku vedúca oddelenia hygieny detí a mládeže Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Rimavskej Sobote Jana Bérešová. Viac [link=http://spr­avy.pravda.sk/v-skolskych-kuchyniach-bude-varit-sukromnik-f3i-/sk_regiony.as­p?c=A121003_110745_sk_re­giony_p09]TU.[/lin­k][/blockquote] S nedostatkami bojujú kuchyne na Základnej škole Jozefa Šafárika a ZŠ Ferenca Kazinczyho. V týchto jedálňach tak zrejme bude variť súkromník. „Rozhodli sme sa vec vyriešiť prenájmom kuchýň. Nájomcu vyberieme formou verejného obstarávania na dodávateľa stravy,“ potvrdil Pravde prednosta magistrátu Lajos Balajti.

Foto: tasr/ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM