Kultúra

Po roku sa mladí folkloristi z regiónu stretnú opäť v Revúcej. Pripravené je aj vystúpenie pre verejnosť

V piatok 18. októbra sa v Revúcej uskutoční festival detských folklórnych súborov Gemera – Malohontu pod názvom Gemerská podkovička. Stretnú sa na ňom detské folklórne súbory Lieskovček a Hájik z Rim. Soboty, Lykovček z Revúcej, Zornička a Mladosť z Klenovca, Zrkadielko z Hnúšte a Čížiček z Tisovca.

Ilustračný obrázok k článku Po roku sa mladí folkloristi z regiónu stretnú opäť v Revúcej. Pripravené je aj vystúpenie pre verejnosť
Foto: Eva Viestová

Pre deti z detských folklórnych súborov sú v popoludňajších hodinách pripravené tvorivé dielne venované ľudovým tancom, piesňam a hudobným nástrojom.

O 17:00 hodine je pre verejnosť pripravené spoločné vystúpenie všetkých detských kolektívov v Mestskom dome kultúry v Revúcej.

„Festival Gemerská podkovička sa spája s menom Evky Skalskej, zakladajúcej členky a dlhoročnej vedúcej detského folklórneho súboru Lykovček, ktorá svojou činnosťou významne prispievala k folklórnemu životu na Gemeri – Malohonte a ktorej siedme výročie úmrtia si pripomenú aj účastníci festivalu“, povedala Magdaléna Kantorová z Gemersko-malohontského osvetového strediska v Rimavskej Sobote.

Organizátormi podujatia sú BBSK – Gemersko-malohontské osvetové stredisko v Rimavskej Sobote, Mestské kultúrne stredisko v Revúcej a Literárny klub pri Kníhkupectve Knihart v Revúcej.

Všetkých srdečne pozývame.

info: GMOS Rim. Sobota

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM