Ľubomír Hudačko Futbal

Po výhre tentoraz ani bod: Futbalisti Revúcej doma podľahli nováčikovi na nulu

Rozbeh futbalistom Revúcej tentoraz trochu pristrihol TJ Sokol Medzibrod. Doma s ním MFK prehral na nulu a ostáva v tabuľke s tromi bodmi. Naopak, hostia stúpli hore a ešte neinkasovali. Aký bol priebeh zápasu?

Ilustračný obrázok k článku Po výhre tentoraz ani bod: Futbalisti Revúcej doma podľahli nováčikovi na nulu
Zdroj: Dnes24.sk

V prvom zápase na domácom ihrisku chceli hráči MFK Revúca potvrdiť tri body z Pliešoviec, ale v horúcom počasí bol nováčik z Medzibrodu nad ich sily.

Triaslo sa aj brvno Revúčanov

Kondične dobre disponovaný súper pohrozil Revúčanom v 22. minúte, ale strela Sedliaka smerovala do stredu brány. V 28. minúte zneškodnil brankár domácich pokus Pipicha o prehodenie a následne Majerčík zblokoval nepríjemnú strelu Tešlára. Z priameho kopu v 34. minúte hosťujúci Bobok tesne minul a brvno domácich sa zatriaslo, keď revúcka obrana zblokovala strieľaný center Sedliaka.

V poslednej minúte prvého polčasu sa pokúsil z päťky otvoriť skóre Klinec, ale Smerek loptu s námahou vykopol. Najväčšie príležitosti si v prvom polčase vypracovali domáci len po priamom kope Levického, ktorého strela tesne minula pravú tyč a ďalšie šance Končeka a Šveca stroskotali na pozornej obrane hostí.

Tréner: Mrzí ma, že sme neboli dôraznejší

V druhom polčase revúcki hráči ukázali, že futbal hrať vedia a bez rešpektu sa pustili do zaskočeného súpera. Najskôr v 53.minúte centroval Levický na Pšidu, ale jeho hlavičku pod brvno brankár Petrík reflexne vyrazil a hneď o minútu sa po prihrávke Šestinu dostal do sľubnej šance Švec, ktorého nedovolene zastavil Haviar, za čo dostal „len“ žltú kartu. Hostia pohrozili až v 73.minúte, keď strela Tešlára skončila na spojnici. Gól prišiel až v 82.minúte.

O vedenie hostí sa postaral Sedliak, ktorý sa ukážkovo prekľučkoval domácou obranou a tvrdou strelou nedal Smerekovi šancu 0:1. Revúčania sa snažili riskantnou útočnou hrou vyrovnať, ale jedinou významnejšou príležitosťou bol priamy kop Levického, ktorého strelecký pokus sa podarilo obrancom odhlavičkovať. V závere zápasu, po chybnej rozohrávke v obrane domácich, zachytil malú domov Samuelčík a po nájazde s Bobokom druhý menovaný rozhodol o víťazstve 0:2.

Tréner Igor Jakubička: „Bol to celkom vyrovnaný zápas, v ktorom mali obidve mužstvá viacero gólových príležitostí. Mrzí ma, že sme neboli dôraznejší v osobných súbojoch a hlavne v zakončení, čo sa nám vypomstilo v závere zápasu, keď nám súper po dvoch hrubých chybách strelil góly.“

2. kolo IV.liga Juh, MFK Revúca 0:2 TJ Sokol Medzibrod

  • Góly: 82´ Sedliak, 90´ Bobok
  • ŽK: Čellár, Levický, T. Urc – Klinec, Haviar, Samuelčík
  • MFK Revúca: Smerek, Majerčík, T. Urc, Čellár (90´ Vranec), Antal (76´ E. Urc), Pšida, Šestina, Bystrán (46´ Smrek), P. Konček, Levický, Švec.
  • TJ Sokol Medzibrod: Petrík, Belluš, Belko, Rajčok, Haviar, Samuelčík, Bobok (90´ Sokol), Sedliak, Pipich, Klinec (57´ Vančo), Tešlár (80´ Sokol).

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM