Tlačové správy

Počítače, financie aj zahraniční lektori: Táto škola v Revúcej sa má čím pýšiť!

Základná škola na Hviezdoslavovej ulici v Revúcej sa má naozaj čím pýšiť a úspešne si udržiava vysoký kredit školy. Rodičia sa môžu spoľahnúť, že ich deti prejdú kvalitným vyučovacím aj výchovným procesom.

Ilustračný obrázok k článku Počítače, financie aj zahraniční lektori: Táto škola v Revúcej sa má čím pýšiť!
Zdroj: Dnes24.sk

Na popredné miesto kladú komunikáciu, a to nielen v materinskom, ale aj v cudzích jazykoch. „Máme posilnené vyučovanie anglického jazyka od prvého až po deviaty ročník, vo vyšších ročníkoch vyučujeme aj nemecký a ruský jazyk. Sme jediná základná škola v Revúcej, v ktorej pôsobia zahraniční lektori," vraví na úvod riaditeľka školy Monika Galovičová.

Vo štvrtom ročníku majú žiaci prírodovedu vyučovanú po anglicky. V popoludňajších hodinách domáci žiaci, ale aj žiaci z iných škôl, navštevujú krúžky anglického, nemeckého či španielskeho jazyka. „Takto vychovávame generáciu, ktorá plynule komunikuje v cudzom jazyku. Taktiež aj rozvíjanie prezentačných zručností žiakov zohráva u nás dôležitú úlohu,“ pokračuje Galovičová.

Vysoký dôraz kladú aj na rozvíjanie počítačovej gramotnosti. Ako nám Galovičová prezradila, pri výučbe informatiky sú k dispozícii tri moderne vybavené učebne IKT a tabletová učebňa.

„Naším cieľom je rozvíjať všetky zručnosti a kompetencie žiakov, ktoré sú dôležité pre život v dnešnej dobe. V škole robíme všetko pre to, aby sa tu žiaci cítili príjemne, bezpečne, aby chodili do školy radi a boli hrdí na to, že sú žiakmi práve našej školy,“ povedala pre náš portál riaditeľka školy.

Keďže je dôležité, aby mladí ľudia poznali hodnotu financií a vedeli s nimi zodpovedne narábať, preto ôsmaci a deviataci majú predmet finančná gramotnosť.

„Jednou z našich prvoradých úloh je kvalitne pripraviť žiakov na štúdium na stredných školách. O tom, že sa nám to skutočne darí, svedčia každoročné úspechy našich žiakov, ktorí sa v prijímacích skúškach na stredné školy, bilingválne gymnáziá alebo osemročné gymnáziá umiestňujú na popredných miestach,“ vraví Galovičová.

Aby však neostalo len pri učení, škola podporuje intenzívne aj pohybové aktivity. Najmodernejší športový areál majú žiaci k dispozícii nielen počas hodín telesnej a športovej výchovy, ale aj vo volejbalových, florbalových, stolnotenisových, futbalových a basketbalových krúžkoch. Vedenie školy každoročne organizuje aj školu v prírode, lyžiarsky a plavecký výcvik, školské výlety nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Nechýba ani letný jazykový tábor so zahraničnými lektormi.

„Pri výchove našich žiakov nezabúdame ani na úctu k ľudským hodnotám. Vedieme ich k poznaniu ľudových zvykov a tradícií. Obyvateľom nášho mesta sú určite známe vystúpenia koledníkov, pochovávanie basy či vynášanie Moreny v podaní našich žiakov,“ dodáva.

Viac informácií o škole nájdete na www.zshviezdoslavka.sk

foto: ZŠ Hviezdoslavova

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM