Sandra Polovková Šport

Podujatie jediné svojho druhu: Preteky malotraktorov a voľba unikátnej Miss!

V piatok a v sobotu budú v Lome nad Rimavicou majstrovstvá Slovenska v pretekoch malotraktorov, ktoré sú na našom území jediným podujatím svojho druhu. Udalosť ponúka zaujímavé disciplíny nielen pre súťažiacich, ale aj pre divákov...

Ilustračný obrázok k článku Podujatie jediné svojho druhu: Preteky malotraktorov a voľba unikátnej Miss!
Foto: Sandra Polovková / Zdroj: TASR

Majstrovstvá Slovenska v pretekoch malotraktorov sa v Lome nad Rimavicou konajú ako jediné svojho druhu pod záštitou podpredsedu Banskobystrického samosprávneho kraja, Pavla Belku. O pohár predsedu BBSK v rýchlostných a technických pretekoch súťažia malotraktory rozdelené na benzínové a naftové.

Boli ste už na výstave poľnohospodárskej a lesnej techniky?

Minulý rok sa na súťaži zúčastnilo až 20 pretekárov a medzi divákmi boli aj hostia z Poľska a Maďarska. V piatok začne v dedinke pri Brezne už 11. ročník tohto podujatia a hneď slávnostne. Poobede, o 16. hodine, výstavou poľnohospodárskej a lesnej techniky, na ktorej budete môcť vidieť tých najkrajších a hlavne najpraktickejších pomocníkov.

Sobota bude okorenená atraktívnymi disciplínami

V sobotu bude rušno už od pol deviatej rána. Po prológu organizátorov začne registrácia súťažiacich a rozprava s pretekármi. Po úvodných slovách sa ukončí nervozita pretekárov v jednotlivých disciplínach. Okrem hlavného preteku, ktorý začne o 11.00, ich čaká aj jazda zručnosti ako cúvanie s vlečkou, či slalom a silová súťaž traktorov. Zriaďovatelia však nezabudli ani na estetickú stránku traktorov a vynaložené úsilie majiteľov o ich zovňajšok. Po silovej súťaži bude porota rozhodovať o najkrajšom traktore.

Ak ste si mysleli, že traktoristami môžu byť iba muži, omyl. Aj ženy sa rady venujú technike, v ktorej pôsobia často v ležérnom a zašpinenom oblečení. O titul Miss malotraktor budú účastníčky súťažiť o pol druhej poobede. Výsledky všetkých disciplín sa dozviete o 14.30.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM