Lucia Zákopčanová Rôzne

Pokojnejší rodinný život aj príroda. Hlavné dôvody, prečo ľudia majú radi Revúcu

Mnohí Revúčania sa na život v našom meste sťažujú. V čom však môže Revúca konkurovať iným mestám?

Ilustračný obrázok k článku Pokojnejší rodinný život aj príroda. Hlavné dôvody, prečo ľudia majú radi Revúcu
13
Galéria
Foto: Maroš Detko / Zdroj: Múzeum Prvého slovenského gym.

Nedávno sme priniesli článok o tom, čo Revúčanom žijúcim mimo okresu, v meste chýba. Tentoraz sme oslovili ľudí a chceli sme vedieť, čo na Revúcej naopak oceňujú.

Pokojný rodinný život a menej stresu

„Revúca je malé mestečko. Oproti väčším mestám je tu pohodovejší a pokojnejší život. Ľudia tu trávia viacej času s rodinou. Cez víkend sú v prírode, s deťmi, vnúčatami, na záhrade,“ hovorí pani Mária.

Pridáva sa k nej aj Katarína: „Život vo „veľkomeste“ je každodenné zapásanie s nedostatkom času. Veľakrát by som potrebovala, aby mal deň aspoň 48 hodín. Pretože mám neustále pocit, že nič nestíham. A tak som v neustálom strese. Tým samozrejme nechcem povedať, že ľudia sa tu nestresujú. Ale v Revúcej mam pocit, že ten čas plynie pokojnejšie. Tu mi tých 24 hodín na prežitie dňa stačí.“

Žiadne kolóny a neustále trúbenie

„Bol som párkrát v hlavnom meste a v čase špičky šoférovať po Bratislave nebolo príjemné. Všade samé kolóny, mosty upchaté, nervózni šoféri, ktorí pokiaľ ste sa neprispôsobili ich rýchlostnému tempu, neustále vytrubovali. V tomto smere by som Revúcu nevymenil,“ vyznal sa zo svojich pocitov pán Peter.

Krásna príroda

To, že v okolí mesta máme peknú prírodu oceňuje aj pán Pavol: „Do lesa sa hodím prechádzať často, je to pre mňa relax. Pokiaľ sú hríby, tak idem na ne, pokiaľ nie, len tak so psíkom na prechádzku“.

Lucia potvrdzuje: „Príroda je tu ozaj nádherná, Môžete tú nájsť úžasné výhľady. Taktiež je tu veľa možností pre milovníkov túr a výstupov.“

Zvyky a tradície

„V poslednej dobe sa mesto a okolie opäť navracia k svojím tradíciám. Stavajú sa máje, usporadúvajú sa jarmoky, vznikli tu folklórne súbory,“ hovorí pani Anna.

Pozrite si v priloženej galérii dobové a súčasné fotografie Revúcej!

Foto: ilustračné

Dobové zábery vs. súčasnosť. Ako vyzerajú známe miesta v Revúcej?
13
Galéria
Zdroj: Múz. PSG/Literárny archív SNK
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM