Jakub Forgács Krimi

Policajti v kraji počas Dušičiek posilnia hliadky. Na toto však upozorňujú ľudí

Policajti budú aj počas Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých dohliadať na bezpečnosť v cestnej premávke, a to už od štvrtka 31. októbra, do pondelka 4. novembra 2019.

Ilustračný obrázok k článku Policajti v kraji počas Dušičiek posilnia hliadky. Na toto však upozorňujú ľudí
Zdroj: Dnes24.sk

Tak ako každý rok a každé sviatky, zvyšuje sa počet účastníkov cestnej premávky. Polícia preto opäť prijala opatrenia na zvýšenie bezpečnosti a plynulosti. Dopravní policajti budú podľa potreby riadiť a usmerňovať premávku na príjazdových cestách k cintorínom a na parkoviskách. Dohľad zvýšia aj na frekventovaných križovatkách a hlavných cestných ťahoch. Informovala o tom banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

„Počas minuloročných „dušičkových“ dní (1.11. – 4.11.2018) došlo na cestách Banskobystrického kraja k 17 dopravným nehodám, pri ktorých sa 11 osôb zranilo, z toho tri ťažko. Našťastie pri týchto nehodách nikto neprišiel o život, aj keď ich bolo o sedem viac ako počas „dušičiek“ 2017,“ píše Faltániová.

Polícia apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby dbali na zvýšenú opatrnosť, predvídavosť a ohľaduplnosť a aby vodiči rešpektovali práva chodcov a cyklistov, najmä na priechode pre chodcov a prispôsobili svoju jazdu poveternostným podmienkam.

Ako ďalej uviedla, v týchto dňoch budú posilnené aj hliadky poriadkovej polície, ktoré  budú strážiť verejný poriadok a posvietia si na zlodejov najmä v okolí cintorínov. Železniční policajti dohliadnu na cestujúcich vo vlakoch a na staniciach.

„Upozorňujeme však, že na svoje veci si treba dávať pozor vždy a všade. Ak spozorujete osoby, ktoré sa správajú podozrivo, upozornite na ne hliadky polície dohliadajúce na dopravu a bezpečnosť v blízkosti cintorínov. Prípadne kontaktujte políciu na známom telefónnom čísle 158,“ dodala Faltániová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM