Rôzne Správy

Poľovnícke slávnosti sa budú konať tento rok v kaštieli Betliar

Celoslovenské poľovnícke slávnosti Dni svätého Huberta, ktoré sa každoročne konajú v obci Svätý Anton v Banskoštiavnickom okrese, sa tento rok výnimočne uskutočnia v kaštieli Betliar v okrese Rožňava.

Ilustračný obrázok k článku Poľovnícke slávnosti sa budú konať tento rok v kaštieli Betliar
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Dôvodom je rekonštrukcia, ktorá tento rok svätoantonský kaštieľ čaká.

„Vzhľadom na to, že nás čakajú rekonštrukčné práce jednak na nádvorí kaštieľa, ale aj v jeho pivniciach, tak predpokladáme, že ten priestor nebude vhodný na zorganizovanie takéhoto veľkého podujatia, ktoré už má tradíciu a nejaký ten cveng,“ poznamenala Jana Slaná z oddelenia marketingu Múzea vo Svätom Antone.

Spolu s ostatnými spoluorganizátormi preto hľadali náhradné priestory. Voľba padla na kaštieľ v Betliari, pri ktorom sa podľa Slanej nachádza aj veľmi pekný park. Program slávností je totiž už tradične nielen v samotnom kaštieli, ale aj v priľahlom parku.

Program tohtoročných slávností bude skrátený. Podujatie sa nebude konať dva dni ako obyčajne, ale len jeden deň, a to v sobotu, 7. septembra.

Na celoslovenské poľovnícke slávnosti Dni svätého Huberta zavítajú každoročne do Svätého Antona tisícky návštevníkov. Tento rok sa bude konať ich 29. ročník. Podľa Slanej sa doteraz konalo podujatie vždy v priestoroch svätoantonského kaštieľa a priľahlého parku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM