Eva Viestová Volejbal

Silné chvíle na volejbale: Diváci sa postavili a začali hromadne burcovať hráčov

V sobotu popoludní odohrali revúcki volejbalisti posledný zápas tejto sezóny na domácej pôde. Ako súperov privítali mužstvo z Hliníka nad Hronom.

Ilustračný obrázok k článku Silné chvíle na volejbale: Diváci sa postavili a začali hromadne burcovať hráčov
Foto: Eva Viestová

Na posledné zápasy sezóny bolo zvedavých veľa priaznivcov Revúckeho volejbalu. Už tento týždeň urobil škrt cez naše plány, pripraviť tých najlepších na sobotňajšie zápasy. Choroby a zranenia nás prinútili zmeniť zostavu a aj celý tréningový proces.

Prvé sety neboli podľa predstáv

Prvý zápas nám nevychádzal tak, ako sme chceli. Prispôsobili sme sa hre súpera a okrem toho sme robili strašne veľa zbytočných chýb. Chýbala komunikácia medzi hráčmi a do toho aj zlá prihrávka. Toto všetko zle pôsobilo na hráčov a zväzovalo im ruky. Útoky boli vytvárané z ťažkých pozícií a mnoho ich skončilo našim pričinením mimo ihriska.

Súper hral v kľude a bez väčšej nervozity. Prvé dva sety sme prehrali v koncovkách a aj tretí sa nevyvíjal veľmi priaznivo. Tu sa do hry zapojili aj diváci, keď začali burcovať našich volejbalistov.

V polovičke setu sme zvládli niekoľko ťažkých lôpt a otočili sme priebeh setu a zápasu. Odvtedy sme mali hru pevne v rukách a súperovi sme nedovolili prakticky nič. Celý zápas sme nakoniec vyhrali zaslúžene po bojovnom výkone .

Druhý zápas v réžii Revúčanov

Druhý zápas bol od začiatku úplne odlišný. Hneď sme sa pustili do súpera naplno a naše útoky boli presné a úspešné. Nepúšťali sme ich do žiadnych bodových šnúr a hneď sme získavali loptu od našich rúk. Mali sme viacej z hry a súper odišiel hlavne psychicky. Naše víťazstvo bolo rýchle a jasné.

Diváci stále povzbudzovali a to, že je v Revúcej naozaj vynikajúca atmosféra, dokazuje posledná lopta celého zápasu. Všetci sa postavili a skandovaným potleskom vyburcovali hráčov k zisku toho posledného bodu. A to sa podarilo získať esom z podania.

Slová vďaky na záver

Na záver by som chcel poďakovať všetkým hráčom, ktorí pomohli udržať volejbal v Revúcej na tak vysokej úrovni. Je len škoda, že nie všetci sa mohli zúčastniť tejto skvelej rozlúčky. Niektorí sú pracovne a aj služobne dlhodobo v zahraničí ( Afganistan, Nórsko, Taliansko), niektorí sa museli vrátiť do svojich klubov, a niektorí pre choroby a zranenia. V týchto amatérskych podmienkach je to naozaj ťažká práca a nebiť volejbalového srdiečka, neviem akú mal by volejbal v Revúcej budúcnosť .

Chcel by som tiež poďakovať hlavne mestu Revúca a všetkým reklamným partnerom za podporu nášho klubu. Bez ich podpory by nebol volejbal taký obľúbeným športom. Takisto je to pre nás záväzok, udržať volejbal v Revúcej na takej úrovni. Chceme naďalej dokazovať, že volejbal je najlepším kolektívnym športom v meste.

AVK Magnezit Revúca : OŠK VO Hliník nad Hronom 3:2 a 3:0

Zostava AVK Magnezit Revúca: Dušan Belica, Milan Herich, Marek Majoroš, Ján Jankovič, Matej Karabínoš, Andrej Petráš, lib. Jakub Pavlák str.: Ľubomír Rusnák, Tomáš Laco tr. Ivan Kozlík ,as.tr. Maroš Kumi

info:M.Kumi, asistent trénera a športový riaditeľ AVK Magnezit Revúca

POZRITE SI NAŠE FOTO A VIDEO ZO ZÁPASU.

Volejbal Revúca - Hliník nad Horonom
1
Galéria
Volejbal Revúca Hliník nad Hronom
40
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM