Sandra Polovková Správy

Potvrdené: Cesta cez Zbojskú ostáva do konca januára bez obmedzení

Obyvateľov regiónu znepokojili informácie šíriace sa na internetových stránkach o tom, že cesta zo Zbojskej cez Čertovú dolinu bude oddnes úplne uzatvorená. Tieto informácie nie sú aktuálne...

Ilustračný obrázok k článku Potvrdené: Cesta cez Zbojskú ostáva do konca januára bez obmedzení
Zdroj: TASR

Cesta I/72 z Brezna do Tisovca cez Zbojskú zostáva prejazdná bez obmedzení. Ako pre TASR potvrdila hovorkyňa Slovenskej správy ciest (SSC) Zuzana Hromcová, na uzávierku nedostali povolenie, rozhodnutie o ďalšom pokračovaní prác predpokladajú najskôr koncom januára.

9. január neznamená uzatvorenie cesty!

„Bolo to uverejnené aj na oficiálnych stránkach viacerých miest, no túto informáciu dementujeme, pretože nie je pravdivá,“ povedala Hromcová. Zástupcovia zainteresovaných strán sa tento týždeň stretli na stavenisku a momentálne stále rokujú o možných riešeniach. „Naši pracovníci už nastúpili do práce, ale my tam nerobíme. Začali sme len sanačné práce, aby to vydržalo, pokiaľ nebude celková uzávera. V samotnej stavbe nepokračujeme,“ dodala hovorkyňa.

Existujú však neoficiálne predpoklady…

Cestári predbežne uvažujú o uzatvorení dopravy a pokračovaní v rekonštrukcii koncom januára. Zatiaľ je to však len neoficiálny predpoklad. Podľa odhadov by mala uzávierka trvať tri mesiace, no pravdepodobne sa staviteľom tento čas podarí skrátiť. Podľa neoficiálnych informácii odloženie rekonštrukčných prác na ceste I/72 môže mať súvislosť aj s udelením pokút pre viaceré stavebné firmy za vytvorenie kartelu pri uchádzaní sa o štátne zákazky. „O tomto neviem nič, ani takéto informácie nechceme komentovať. Zatiaľ nevieme, ako sa vyvinie situácia, my ale chceme pokračovať v stavbe,“ uzatvorila Hromcová.

Tisovec bojuje o cestu bez obchádzok

V Tisovci informáciu o odložení uzávierky cesty uvítali. „Pre nás je to skutočne kľúčové. Trváme na svojich stanoviskách. Uvedomujeme si, že počas kritických prác je potrebné zastaviť dopravu na niektorých úsekoch, ale trváme na riešení, ktoré umožní prejazd bez toho, aby sme boli nútení využívať obchádzky dlhé desiatky kilometrov,“ doplnil primátor Tisovca Peter Mináč.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM