Marcel Mojžiš Samospráva

POTVRDENÉ! Vladimír Maňka chce byť opäť županom

Definitívne potvrdené! Vladimír Maňka chce byť banskobystrickým županom aj ďalšie štyri roky. Súčasný predseda samosprávneho kraja bude opäť kandidovať v tričku svojej domovskej strany Smer-SD.

Ilustračný obrázok k článku POTVRDENÉ! Vladimír Maňka chce byť opäť županom
Zdroj: TASR

Kandidátmi Smeru-SD na šéfov samosprávnych krajov by mal byť podpredseda sociálnych demokratov a europoslanec Vladimír Maňka aj bývalý minister obrany Jaroslav Baška. Vyplýva to z vyjadrení predstaviteľov vládnej strany, ktorá by mala mená všetkých svojich kandidátov oficiálne predstaviť na sneme v sobotu.

„V tejto chvíli neviem povedať, či je to už všetko uzavreté, keďže je to v kompetencii krajských predsedov. Ja môžem len za Banskú Bystricu povedať, že naším kandidátom bude pán Maňka,“ uviedla šéfka poslaneckého klubu Smeru-SD Jana Laššáková. Podľa samotného Maňku všetky mená ešte nie sú úplne uzavreté.

Svoju kandidatúru s podporou Smeru-SD už skôr potvrdil aj súčasný predseda Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Juraj Blanár (Smer-SD), ktorý sa bude v budúcoročných voľbách o tento post uchádzať už tretíkrát. V Košickom kraji by mal o svoj post s podporou vládnej strany opätovne zabojovať Zdenko Trebuľa. Opätovne by mal o stoličku predsedu kraja zabojovať aj Milan Belica. Ten už začiatkom novembra uviedol, že dostal podporu vládnej strany.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM