Samospráva

Právnik Peter Puhalla: Pre týchto 5 dôvodov kandidujem za primátora Revúcej!

Nadchádzajúce voľby cítiť už aj v našom malom meste. Jedným z kandidátov je aj rodený Revúčan a otec 7-ročnej dcérky JUDr. Peter Puhalla. Prečítajte si, aké dôvody ho donútili uchádzať sa o funkciu primátora.

Ilustračný obrázok k článku Právnik Peter Puhalla: Pre týchto 5 dôvodov kandidujem za primátora Revúcej!
Zdroj: Dnes24.sk

Tento vyštudovaný právnik, ktorý momentálne pracuje v Národnej rade Slovenskej republiky, patrí k štvorici kandidátov na primátorskú stoličku. Je nezávislý a svoju nezávislosť dokazuje aj transparentným financovaním svojej kampane.

S politikou už má svoje skúsenosti, preto sa rozhodol kandidovať ako nezávislý, bez podpory politickej strany alebo iného sponzora, ktorému by bol potom zaviazaný. Všetko si financuje z vlastných finančných prostriedkov. „Ak by som sa stal primátorom, nemôže za mnou prísť žiadna politická strana alebo podnikateľ, ktorý by ma riadil alebo mi určoval, ktorým smerom sa má moje vedenie mesta uberať. Naopak, budem hájiť záujem občana bez ohľadu na to, kto za mnou príde a ako sa na mňa bude pozerať,“ vraví Peter Puhalla o politike ovplyvňovania.

Prečo ste sa rozhodol kandidovať na post primátora Revúcej?

  1. Lebo mladí ľudia z nášho mesta odchádzajú. Dôvodom je aj to, že v rámci politikárčenia sa domáce firmy nedostávajú k zákazkám, ktoré sú vykonávané na území nášho mesta. Tie dostávajú firmy z vonku. Ak prácu vrátime Revúčanom a revúckym firmám, bude to mať tzv. synergický efekt. Revúcki podnikatelia zamestnajú Revúčanov a peniaze zostanú v Revúcej. A takto sa budeme podporovať navzájom. Zároveň musí mesto vytvoriť priaznivé prostredie pre príchod nových investorov. Keď sa to dalo v Tornali alebo v Hnúšti, nevidím najmenší dôvod prečo nie v Revúcej.
  2. Lebo nemáme dostatok kvalitných kultúrnych podujatí. Kultúra je v našom meste dlhodobo finančne poddimenzovaná. Nie je predsa možné, aby mesto Prvého Slovenského gymnázia nedokázalo pre svojich občanov zabezpečiť kvalitné kultúrne vyžitie. Z uvedených dôvodov som už rokoval aj s niektorými starostami okolitých obcí a dohodli sme sa na spolupráci v oblasti kultúry i športu.
  3. Lebo nemáme kvalitné športoviská. Toto mesto v súčasnosti svojim obyvateľom ponúka hlavne krčmy a hracie automaty, ani žiadnu ľadovú plochu nemáme. Športové kluby sa tu snažia vyžiť len z minimálnych sponzorských príspevkov a čo sa týka finančnej podpory zo strany mesta, táto je úbohá. Ako Revúčan sa hanbím za to, že keď k nám prídu športovci z iných miest, nemajú sa pomaly ani kde normálne prezliecť, pretože k tomu nemáme adekvátne športoviská.
  4. Lebo s rómskou problematikou tu nikto nič nerobí. V 13-tisícovej Revúcej ich žije cca 1 800, nesmieme si pred nimi zakrývať oči. V prípade kriminality a znečisťovania prostredia budem určite voliť ten tvrdší prístup. Okrem toho treba prebudovať celý systém, aby to nebolo len o tom, že niekto bude len brať a nič nedávať.
  5. V neposlednom rade pretože treba napraviť vzťah mesto – občan. Primátor nemôže riešiť svoje ego a svoj prospech. Primátor musí komunikovať s ľuďmi, načúvať im a riešiť problémy, ktoré ich skutočne trápia. Začať konať, hľadať financie potrebné pre mesto, spolupracovať s ministerstvami a hlavne, vymyslieť pre toto mesto niečo, čo by ho pozdvihlo na úroveň Okresného mesta.

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy. Jeho názory sa nemôžu spájať so stanoviskami a postavením siete portálov Global 24.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM