Tlačové správy

Predávate alebo kupujete byt? Obráťte sa na odborníkov

Predaj i kúpa nehnuteľností sú záležitosťou, ktorej sa spravidla každý venuje iba pár krát v živote. Netreba preto zanedbať žiadny z faktorov, ktoré ju ovplyvňujú. Aj z toho dôvodu je dobré obrátiť sa na odborníkov, ktorí vám s tým pomôžu, poradia, dajú odporúčania.

Ilustračný obrázok k článku Predávate alebo kupujete byt? Obráťte sa na odborníkov
Zdroj: Dnes24.sk

Realitní makléri už ani zďaleka nie sú luxusom, ktorý si môžu dopriať len klienti v zahraničí. Sú súčasťou trhu a uľahčia vám proces s predajom aj kúpou. Dobrý realitný maklér totiž háji vaše záujmy, dbá o to, aby vám pomohol zorientovať sa na trhu s nehnuteľnosťami z hľadiska konkurenčných ponúk, cenových relácií a v neposlednom rade za vás vybaví všetky papierovačky, z ktorých vám behá mráz po chrbte. Jednoducho je to človek, na ktorého sa môžete spoľahnúť a byť si istý, že sa o vás postará.

Profesionálni makléri spolupracujú s právnikmi, ktorí sa postarajú o korektnosť rezervačných aj kúpno-predajných zmlúv a chránia tak záujmy predávajúcich i kupujúcich.

Pri výbere makléra, ktorý bude vašu nehnuteľnosť predávať by malo zavážiť najmä to, aké sú jeho referencie od klientov, ktorí cez neho nehnuteľnosť kupovali alebo predávali v minulosti. Mal by byť odborníkom, ktorý vie nastaviť cenu a usmerniť vás pri jej tvorbe. Nie je jednoduché objektívne a reálne zhodnotiť, koľko daný dom, byt či pozemok skutočne stojí. Aby predávajúci nemali prehnané očakávania, ale zároveň, aby zbytočne nešli pod cenu. Ak komunikujete s naozaj dobrým maklérom, nemusíte sa báť toho, že nemá prehľad o danej lokalite a cenách, za ktoré sa v nej nehnuteľnosti nie len ponúkajú, ale čo je podstatnejšie, za ktorú sa reálne aj predajú. Samozrejme, musíte svojmu maklérovi dôverovať a nechať si poradiť. Chcete predsa predať čo najskôr a čo najlepšie, alebo nie?

Veľa užitočných informácií nájdete na www.dobrymakler.sk

Ak naopak nehnuteľnosť kupujete, mali by ste o nej dostať čo najviac informácii, ktoré zavážia pri vašom rozhodnutí. Maklér by mal vedieť zodpovedať všetky vaše otázky. A ak aj odpoveď nemá hneď, nikto predsa nie je superman a je možné, že niektoré informácie si aj realitný maklér potrebuje overiť, mal by s vami komunikovať a mať záujem o to, aby vám všetko potrebné zistil a zodpovedal následne.

Veľkou výhodou je taktiež to, keď je maklér súčasťou veľkej siete realitných kancelárií. Má prístup k podstatne väčšiemu počtu ponúk, komunikuje s kolegami, ktorí majú svojich klientov a medzi nimi možno aj kupujúceho tej vašej nehnuteľnosti a zázemie silnej firmy, ktorej je možné dôverovať.

Ak ešte nepoznáte najväčšiu slovenskú sieť realitných kancelárií s pobočkou v blízkosti vášho mesta, kliknite si na www.directreal.sk a vyberte si služby, ktoré ponúkajú alebo makléra, ktorému zveríte do rúk predaj svojho domu, pozemku, prípadne bytu. Určite vám radi poskytnú taktiež informácie o možnosti otvorenia si kancelárie priamo vo vašom meste.

Banky aktuálne ponúkajú veľmi výhodné úvery s rekordne nízkymi úrokmi. Obdobie preto obchodu s realitami vyslovene praje a keďže jar je zväčša tou časťou roka, kedy majú ľudia najväčšiu potrebu aj chuť meniť bývanie, je najvyšší čas poobzerať sa po maklérovi, ktorý pomôže práve vám.

foto: directreal.sk

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM