Jakub Forgács Správy

Prekvapivé výsledky v obciach pri Revúcej: Kde jedna časť dediny volila inak ako druhá?

Kým niektoré dediny mali iba jeden volebný okrsok, v ďalších ich bolo niekoľko. V niektorých sa, na počudovanie, výsledky značne líšili.

Ilustračný obrázok k článku Prekvapivé výsledky v obciach pri Revúcej: Kde jedna časť dediny volila inak ako druhá?
42
Galéria
Zdroj: TASR

Parlamentné voľby sú za nami. Ako dopadli, vieme. Ich víťazom je Matovičovo hnutie OĽaNO, ktoré získalo 25,02 percenta hlasov, na druhom mieste skončil Smer-SD (18,29 %) a nasleduje Sme rodina (8,24 %). Miesta v parlamente si zabezpečili aj ĽSNS (7,97 %), SaS (6,22 %) a strana Za ľudí (5,77 %). Informácie zverejnil Štatistický úrad Slovenskej republiky.

Po ohlásení oficiálnych výsledkov volieb sme vás informovali aj o tom, ako hlasovali ľudia v Revúcej či okolitých obciach. Práve na výsledky v dedinách nášho okresu sme sa teraz pozreli podrobnejšie, aby sme vám priniesli ďalšiu zaujímavosť. Kým vo väčšine dedín bol iba jeden volebný okrsok, našli sa aj väčšie obce, kde obyvatelia volili vo viacerých. A v niektorých sa zrodili vskutku nevšedné výsledky, keď v jednej časti dediny uspela úplne iná strana, ako v tej druhej.

V obci Gemerský Sad sa z triumfu tešila MKÖ-MKS (23,74 %) pred OĽaNOm (19,42 %) a ĽSNS (11,51 %). V prvom volebnom okrsku v obci sa však z triumfu tešila práve ĽSNS, ktorá zvíťazila pred druhým OĽaNOm. Druhý volebný okrsok ovládla práve MKÖ-MKS a druhé miesto sa ušlo strane OĽaNO.

Zaujímavo dopadli aj voľby v Sirku, kde prvý skončil Smer-SD (32,43 %), nasledovala ĽSNS (25,13 %) a tretie skončilo OĽaNO (18,91 %). Kým v druhom volebnom okrsku v obci dopadli voľby podobne, v tom prvom sa tešila z prvenstva práve ĽSNS pred Smerom-SD.

V priloženej galérii si môžete pozrieť aj výsledky parlamentných volieb v obciach Revúckeho okresu!

Foto: ilustračné

Ucelený PREHĽAD: Výsledky parlamentných volieb v obciach Revúckeho okresu
42
Galéria
Zdroj: Štatistický úrad SR
Zdroj: Štatistický úrad SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM