Peter Simon Správy

Presekať sa ľadom a pohoda vo vode: TAKTO sa silvestrovalo v Betliari, FOTO

Skupinka otužilcov sa lúčila so starým rokom netradične. Najprv sekanie ľadu a potom skok do ľadovej vody v betliarskom jazere. Pozrite si fotky v našej galérii.

Ilustračný obrázok k článku Presekať sa ľadom a pohoda vo vode: TAKTO sa silvestrovalo v Betliari, FOTO
22
Galéria
Zdroj: Lillian Bronďošová

Netradičné, no zdravé. Partia ľudí z nášho okolia sa lúčila s uplynulým rokom naozaj nevšedne, skokom do betliarskeho jazera. Ako sme sa dozvedeli, tí najzdatnejší vydržali v ľadovej vode aj desať minút.

Ešte pred samotným otužovaním sa museli Ľadové medvede – Gemerskí ĽadoBorci ľadom presekať. Potom prevlek do plaviek a skok do vody.

Silvestrovský ponor sa uskutočnil v pondelok, 31. decembra 2018 o 14.00 hod. v betliarskom par­ku.

Kým ostatní na brehu drkotali zubami, v ľadovej vode, ktorá mala približne 1,5 stupňa Celzia, prevládala parádna atmosféra. Pozrite si fotky v našej galérii :)

Ako informovala náš web Lillian Bronďošová, druhú zimnú sezónu sa stretávajú otužilci rožňavského okresu „Gemerskí ĽadoBorci“. Pravidelnosť je dôležitá. Tri krát do týždňa od začiatku jesene do konca jari plávajú alebo sa ponárajú v ľadovej vode betliarskeho rybníka, v Rožňave na Indiánskom jazere, v priehrade na Dedinkách, v rieke Slaná alebo v jazere na Úhornej.

Otužovanie je veľmi zdravé. Podporuje imunitu tela, prospieva rýchlejšej regenerácii svalov po športových výkonoch. Je vidieť, že ľudia majú o otužovanie veľký záujem. „Aj naše rady sa rozrástli za dva roky a k dnešnému dňu máme v okrese približne 30 ľadových medveďov. Na ponory chodia celé rodiny aj s deťmi, ktoré tiež skúšajú prvé dotyky ľadovej vody a nemajú problém vojsť do rybníka po kolená. Nás teší, že motivujeme široké okolie,“ spresnila.

„Silvester 2018 – aj tento posledný deň v roku sme si prišli trošku užiť ľadovej vody. Krásne okolie betliarskeho rybníka len umocňuje túto slávnostnú chvíľu. Slnečné popoludnie, teplota vody plus 1,5 °C. Ľad sme si vysekali sekerami. Ak by bol ľad hrubý, pomáhame si motorovou pílou. Tešíme sa veľmi novým otužilcom, ktorí vyšli zo svojej komfortnej zóny a prvýkrát prišli vyskúšať ľadové osvieženie, fakt sú odvážni. Ďakujeme všetkým našim fanúšikom a aj zvedavcom, ktorí nás prišli povzbudiť k jazeru. Veľmi si to vážime. Verím, že sa znovu stretneme pri ľadovej vode či na Troch kráľov, Valentína či na MDŽ..... dôvod si nájdeme,“ dodala na záver pre Rožňavu24.sk Lillian Bronďošová.

Obrazom: Skupina ľudí končila s uplynulým rokom naozaj netradične
22
Galéria
Zdroj: Lillian Bronďošová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM