Peter Simon Správy

Presná stovka FOTIEK: Ulice Vlachova ožili spevom aj tancom

Vo Vlachove sa konali Dni obce spojené s 26. ročníkom Festivalu ľudového spevu a tanca a 14. ročníka Vlachovského remeselníckeho jarmoku. Pozrite si našu bohatú galériu fotiek.

Ilustračný obrázok k článku Presná stovka FOTIEK: Ulice Vlachova ožili spevom aj tancom
100
Galéria
Foto: Štefan Majerčák / Zdroj: Dnes24.sk

Vlachovský folklór je známy široko-ďaleko. Aj tento ročník osláv poňali týmto štýlom. Ulice dediny počas slnečnej soboty zaplnili stovky ľudí. Podujatie organizovala obec Vlachovo v spolupráci s MO Matice slovenskej, ZO JDS Vlachovo a OZ Stromíš vo Vlachove. Hlavý program sa konal na ústrednom priestranstve obce.

Okrem viacerých známych folklórnych súborov a predvádzania remesiel, sú augustové slávnosti vo Vlachove známe aj stavaním „mája“. Zatiaľ, čo na mnohých miestach Slovenska pomaly na túto tradíciu zabúdajú, tu ju majú dvakrát do roka. Augustový máj však nesúvisí s oslavou krásy a ženskosti. Jednalo sa o festivalový oslavný máj.

Obec zaplnili aj remeselnícke stánky rôzneho druhu. Na svoje si prišli aj priaznivci tradičnej kuchyne.

Pozrite si v našej galérii presnú stovku fotiek z podujatia vo Vlachove ;)

Na pripravenom pódiu sa počas dňa vystriedalo viacero folklórnych skupín z nášho Gemera. Svoje umenie predstavili súbory Stromíš, Gočovan, Radzim, Bystränky, aj Genšenky, či Hôra. Následne sa domácim aj návštevníkom predstavil gajdoš, folklórna spevácka skupina Čemerňanka, formácia Bardfa zo známej televíznej show a aj FS Čarnica. Nechýbala ani prehliadka gemerských krojov. Zábavu uzavrela skupina Sako.

Obrazom: Vo Vlachove sa tancovalo, spievalo a zabávalo
100
Galéria
Foto: Štefan Majerčák / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM