Eva Viestová Iné športy

Priaznivci rallye si prišli v Revúcej na svoje

Počas víkendu patrilo mesto Revúca jazdcom a priaznivcom rallye. Konal sa v poradí už VI. ročník Memoriálu M. Belána. Je to automobilová súťaž zaradená do seriálu MRC 2012 ako 6 podujatie, je určená pre začínajúcich jazdcov, ktorí sa chcú dostať do rallye športu.

Ilustračný obrázok k článku Priaznivci rallye si prišli v Revúcej na svoje
Foto: Eva Viestová

Pretekov sa zúčastnilo parádny počet posádok – spolu 74. Do cieľa došlo 65 posádok. Ako ozrejmil organizátor pretekov Jozef Kriška, dôvodom boli technické poruchy vozidiel a drobné havárie, pri ktorých sa našťastie nikomu nič nestalo.

Pre pretekárov boli pripravené 4 rýchlostné skúšky – dve pri Balatone a dve v areáli firmy Rekos.

Počasie vyšlo na jednotku a akciu si nenechalo ujsť množstvo divákov a priaznivcov rallye. „Po nedávnych udalostiach v Čechách dbáme ešte viac o bezpečnosť divákov. Rozšírili sme výjazdové zóny pre pretekárov a zvýšili sme aj počet organizátorov“, povedal organizátor minirally cupu Jozef Kriška.

Revúčanom sa takisto darilo veľmi dobre. Najlepšie dopadla posádka Peter Dubecký a Marek Daník na Subaru Impreza WRX Sti, ktorí obsadili prvé miesto v triede A3 a tiež v absolútnom poradí.

„Pre našich jazdcov a priaznivcov rallye pripravujeme ešte tento rok tradičnú zimnú autošou na Gymnáziu M. Kukučína v Revúcej, jej presný termín sa včas dozviete“, doplnil na záver Jozef Kriška.

Oficiálne výsledky rallye sprintu MRC v Revúcej nájdete „TU“

Rally Revuca 2012
1
Galéria
Rally Revuca 2012
25
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM