Barbara Dallosová Rôzne Správy

Pripravme sa na maximálny hic: Druhá najvyššia výstraha pre náš okres!

Čaká nás pekelná horúčava. Ortuť teplomerov sa má vyšplhať poriadne vysoko a odborníci vydali pre náš okres výstrahu druhého stupňa.

Ilustračný obrázok k článku Pripravme sa na maximálny hic: Druhá najvyššia výstraha pre náš okres!
Zdroj: TASR

Poriadne sa zapotíme. Pre okres Revúca vydali odborníci zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ) výstrahu prvého a následne i druhého stupňa. V podnelok (31.7.) od 14:00 do 19:00 hod. má podľa SHMÚ maximálna teplota v našom okrese dosahovať miestami 33°C.

Skutočné peklo nás ale podľa výstrah meteorológov môže zasiahnuť v utorok (1.8.) a v stredu (2.8.). V utorok sa podľa SHMÚ v okrese Revúca ojedinele očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 °C, a to od 15:00 do 18:00 hod. a v stredu od 14:00 do 18:00 hod. sa podľa meteorológov môže ojedinele teplota u nás vyšplhať až na 35 – 36 °C.

,,Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov," upozorňujú odborníci a dodávajú, že uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká.

Viac o blížiacich sa horúčavách si prečítajte TU: Pred nami sú najteplejšie dni roka. Teploty budú atakovať +40°C

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM